Haberler

Fortis 7 milyar Euro ile otoparklara talip

Tarih: 22 Haziran 2007 Kaynak: Sabah Yazan: Hasan Erşan
İstanbul'a bin otopark yapma teklifinde bulunan Fortis, Gayrimenkul'ün CEO'su Devos '7 milyar Euro kaynak hazır' dedi.

İstanbul'un en gözde yatırım aracı olan ve yıllık cirosu 1 milyar doları bulan olan otoparklarına dünya devi Fortis talip oldu. '7 milyar Euro'ya bin tane otopark yapabileceklerini belirten Fortis Gayrimenkul'ün CEO'su Alain Devos, "hem yapıp hem de işletebiliriz" önerisinde bulunduğu kaydedildi Dışbank'ı alarak Türk bankacılık sektörüne hızlı bir giriş yapan Fortis şimdi de gayrimenkul için kapıyı çaldı. İstanbul'un otoparklarına talip olan Fortis Real Estate (gayrimenkul) 7 milyar Euro'luk bir teklifte bulundu. Fortis Gayrimenkul CEO'su Alain Devos, genel direktör Roland Cracco ve Fortis Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Bülent Nur Özkan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin otoparklarını işleten İSPARK'ın genel müdürü Kadir Gurbetçi'yi ziyaret ederek tekliflerini iletti. İstanbul'da otoparkların geleceğin yatırımı olduğunu belirten Devos, bu yatırım için ellerinde 7 milyar Euro kaynak bulunduğunu söyledi. Avrupa'nın çeşitli şehirlerinde 400 kadar otopark işleten Devos'nun bin otoparkı inşa etme ve işletme teklif ettiği "İsterseniz yap-işlet-devret isterseniz hem biz yapalım ve işletelim" şeklinde iki öneri sunduğu belirtildi. 

Bin Tane Katlı Otopark 
Alınan bilgiye göre Gurbetçi, gelen öneriyi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a sundu. Anlaşma yapılması için belediye meclisinden onay çıkması gerekiyor. İstanbul'da yapılacak bin otopark ile günlük 500 bin araç parklanması hedefleniyor.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.