Haberler

Haymana’da termal devre mülk turizmi

Tarih: 2 Kasım 2007 Kaynak: Hürriyet
Haymana’ya yapılan 8 milyon YTL’lik termal devre mülk turizmi yatırımı tamamlandı. Hayme Sultan Devre Mülk Konutları adı verilen projenin ilk etabında 1536 devre, 64 daire, 3 restoran, yüzme havuzları, spor salonları, hamamlar, jakuziler, toplantı salonları ve 27 dükkandan oluşan alışveriş merkeziyle bir fizik tedavi merkezi de bulunuyor.

Haymana’da yaptırılan "Hayme Sultan Devre Mülk Konutları"nın ilk etabı tamamlandı. Çağ Sağlık Gurubu’nun "Termal Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi" projesi kapsamında hayata geçirdiği "Hayme Sultan Devre Mülk Konutları" projesi için ilk etapta 8 milyon YTL’lik yatırım yapıldı.

1536 devreden oluşan 64 daire, 3 restoran, yüzme havuzları, spor salonları, hamamlar, jakuziler, toplantı salonları ve 27 dükkandan oluşan alışveriş merkezi ile bir fizik tedavi merkezinin bulunduğu tesisin ilk etabını bitiren Çağ Sağlık Gurubu, yılda 15 günlük kullanım hakkı olan her biri 24 devreden oluşan daireleri satışa çıkardı.

Tapular Teslim Edildi: 40 metrekare ile 70 metrekare arasındaki büyüklüklere sahip 1536 devre mülkten 1100’ün satan Çağ Sağlık Gurubu, işlemleri tamamlanan yaklaşık 200 kişiye, Haymana Resort Hotel’de düzenlenen törenle tapularını teslim etti. Dairelerin büyüklüklerine göre 8 bin YTL ile 15 bin YTL arasında bir ücretle devre mülk sahibi olan vatandaşlar tören öncesi tamamlanan tesisleri gezdi. Çoğunluğu Ankara’da oturan vatandaşlar, sağlıklı bir yaşam için böyle bir yatırım yaptıklarını belirttiler. 

En İyi Termal Sulardan: Çağ Sağlık Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kadirhan Sunguroğlu, bilim adamlarınca yapılan çalışmalar sonucu dünyadaki en iyi termal su kaynağının Fransa’nın Vichy kentinden sonra Haymana’da çıktığını söyledi. Yaklaşık bir yıl önce Çağ Hastanesi olarak "Termal Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi" projesi hazırladıklarını, bu çerçevede bir devre mülk fikrinin gündeme geldiğini ifade eden Prof. Dr. Sunguroğlu, Haymana Belediyesi ile yaptıkları görüşmeler sonucu yatırım kararı aldıklarını belirtti.

Farklı Bir Mimari: Daha önce iş merkezi için yapımına başlanılan ancak tamamlanamayan bir inşaatın ihale ile satın alındığını dile getiren Prof. Dr. Sunguroğlu, farklı bir mimari proje ile ’Hayme Sultan Devre Mülk Konutları"nın hayata geçtiğini kaydetti. Tesisin ilk bölümünün tamamlandığını ve şu an dekorasyon çalışmalarının yürütüldüğünü anlatan Prof. Dr. Sunguroğlu, "Devam edecek olan yatırımlarımızla, Haymana’yı Türkiye’nin en büyük termal sağlık merkezi yapacağız" dedi. Prof. Dr. Sunguroğlu, tesisteki devre mülklerin her türlü ihtiyaca göre tasarlandığını anlatarak, "Tüm dairelerde yatak odası, salon, oturma gurubu, televizyon, mutfak ve 24 saat termal su verilen banyo bulunmaktadır" diye konuştu. Tesislerin hemen yanında 1800 metrekarelik alanda ek bir bina inşaatına başladığını anlatan Prof. Dr. Sunguroğlu, burada da 1800 devreden oluşan daireler yer alacağını sözlerine ekledi.

Termal su birçok hastalığa şifa
Ankara’ya 73 kilometre uzaklıktaki Haymana’da termal sularının ve havuzların bulunduğu 4 otel ile belediyeye ait 2 kaplıca bulunuyor. Haymana’da çıkan 44.5 derece sıcaklıktaki banyo ve içme kürlerine elverişli termal su, bikarbonat, kalsiyum, sodyum, magnezyum, karbondioksit bakımından çok zengin. Romatizma, kireçlenme, eklem hastalıkları, siyatik, bel ve boyun fıtığı, deri ve cilt hastalıkları, sinir sistemi hastalıkları, bronşit ya da astım gibi solunum yolu hastalıkları, kadın hastalıkları ve kas yorgunluğuna iyi geldiği belirtilen kaplıca suyunun, ayrıca içme kürü ile karaciğer ve böbrek rahatsızlıklarını da tedavi ettiği bildiriliyor.v Uzmanlar, Haymana’daki termal su kaynaklarına, soğuk su ilave edilmeden kullanılabilir olmasının tedavide önemli bir etken olduğunu vurguluyor.
Takvim
<<Kasım 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.