Haberler

Ankara'da 7 yıldızlı alışveriş merkezi

Tarih: 10 Aralık 2007 Kaynak: Sabah


Benzeri Dubai'deki dünyanın tek 7 yıldızlı oteli Burj El Arap'da bulunan iki akvaryum ve buz pateni pisti ile Başkentlilere hizmet verecek Panora Alışveriş ve Yaşam Merkezi, 10 Aralık Pazartesi günü açılıyor.

Açılışa Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün de katılacak.

Toplam 180 bin metrekare inşaat alanına sahip Panora, beş futbol sahası büyüklüğünde yeşil alanı, "kristal küre"yi andıran cam kubbesi, içinde köpekbalıklarının yüzdüğü akvaryumlarının yanı sıra eğlence ve spor merkezleri, restoranlarıyla başkentlilere hizmet verecek.

Panora'da, Ankara ve Türkiye'yle ilk kez tanışacak yabancı markalarla toplam 180 mağaza yer alıyor.

Markalarda İlkler
Gap Baby, Türkiye'de ilk mağazasını Panora'da açacak markalar arasında bulunuyor. Zara Grubu, Zara Home da dahil olmak üzere 7 ayrı markasıyla Ankaralı tüketicilerle Panora'da buluşacak. Sephora, Locciante, Imaginarium, Numnum, Midpoint markaları da Ankara'da ilk olarak Panora Alışveriş Merkezi'nde tüketici ile buluşacak.

Cadde mağazacılığı yapan Villeroy Boch markası da alışveriş merkezinde ilk mağazasını açacak. Söz konusu firmaların yanı sıra alışveriş merkezinde küçük lunapark ve buz pateni pisti de başkentlilere sunulacak.

Köpekbalıkları Başkente Geldi
Alışveriş merkezinin ikinci katında, benzeri Dubai'deki dünyanın tek 7 yıldızlı oteli Burj el Arap otelinde bulunan iki adet akvaryum yerleştirildi.

Birinde mercan diğerinde köpekbalığı olan akvaryumların her biri 75 ton su kapasiteli. Mercan akvaryumu büyüklük açısından Avrupa 5'incisi olma özelliğini taşıyor. Öte yandan köpekbalığı akvaryumu ise Türkiye'deki en büyük kapalı sistem akvaryumu.

Panora'nın içerisinde buz pateni sahası ve bowling salonlarının bulunduğu 6 bin 500 metrekarelik eğlence merkezi, 12 salonluk sinema, 5 bin metrekarelik spor merkezi ile 10 bin metrekare üzerine kurulan hipermarket ve Türkiye'de ilk kez alış veriş merkezine açılacak kültür merkezi bulunuyor. Panora'da ayrıca bin 500 araçlık kapalı, bin araçlık açık olmak üzere toplam 2 bin 500 araçlık otopark, ziyaretçilere hizmet verecek.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.