Haberler

Şişli'ye Paris meydanı

Tarih: 8 Ocak 2008 Kaynak: Akşam Yazan: Nebahat Koç
Şişli dev bir komplekse kavuşuyor. Ali Sami Yen Stadı’nın yerine yapılacak, içinde kütüphane, sinema, restoranlar ve kültür merkezini de barındıracak otel projesi Şişli’nin çehresini değiştirecek. Otelin altına yapılacak 14 katlı otopark da Türkiye’de bir ‘ilk’ olacak. Otel ve turizm merkezi inşaatının ünlü mimar Eren Talu tarafından yapılacağını kaydeden Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Paris’teki bir otelden esinlenerek yapılmasını planladıkları otel projesini Akşam’a anlattı.

Meydanda Gezeceğiz
Projeyi 5 yıl önce gündeme getirdiklerinde herkesin “hayal” ve “fiyasko” diye karşı çıktığını anlatan Başkan Sarıgül, “Burada çok yoğunluklu yapılaşma olmayacak, sadece otel olacak. Otelin altında 14 katlı otopark olacak. Türkiye’de bu kadar büyüklükte yer altına ilk kez yapılacak bir otopark olacak. Yine bu merkezin içinde kütüphane, sinema, kültür merkezleri, restoranlar olacak. Ama bu yapının dışında başka yapı olmayacağı için burası büyük bir meydana da sahip olacak. İnsanlar burada gezip, dolaşabilecek. Şehirlerin en güzel, en verimli yerinin katma değer olarak ülke ekonomisine katkısı olmasını istedik” diye konuştu.

Paris’ten esinlendim
Şişli’de meydan olmadığını, buranın hem Şişli’ye hem de İstanbul’a nefes aldıracak bir meydan olacağını söyleyen Sarıgül, “Bu projede Paris’teki bir otelden esinlendim. Otelin önü alabildiğine açık, insanlar geziyor, dolaşıyor. Çok büyük bir meydan. Ben de öyle olsun istedim” dedi. Stadın yerinde dev bir turizm alanı oluşturulacağını, burada da en az 3 bin insana iş imkanı doğacağını belirten Sarıgül, “Burası Türkiye’nin en kıymetli arazisi. Proje sayesinde yılda 150 milyon dolarlık bir kazanç sağlanır” diye konuştu.

Çevre Düzene Girecek
Sarıgül, arazinin TOKİ’nin, projenin de kendilerinin olduğunu, projeyi TOKİ’nin uygun gördüğünü ifade etti. Bütün izinleri, ruhsatları Şişli Belediyesi’nin vereceğini kaydeden Sarıgül, inşaat maliyetinin net olmamakla birlikte 400 milyon dolarlık bir yatırımın söz konusu olduğunu belirtti. İnşaatın Eren Talu tarafından yapılacağını da açıklayan Sarıgül, bölgedeki tüm binaların restorasyon çalışmalarına başlayacaklarını, tüm binaların bu merkeze göre kendisine çeki düzen vereceğini ifade etti.

Turizm Alanı
Ali Sami Yen Stadı arazisi spor alanından çıkarılarak, turizm ve ticaret alanı haline getirildi. 36 bin 767 metrekarelik stadın yerine otel, alışveriş merkezi veya rezidans yapılması kararı, İBB Meclisi’nde kabul edilmişti. Alanın 23 bin 441 metrekaresi turizm ve ticaret merkezi, 12 bin metrekaresi rekreasyon alanı, otopark ve 849 metrekaresi de park olacak.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Eylül 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.