Haberler

Roma Yolu

Tarih: 14 Mart 2008 Kaynak: Cumhuriyet
Ankaramızın çok değerli bir valisi var: Kemal Önal. Her alanda başarılı çalışmalar yapıyor. Başkentin arkeolojik varlıklarına ilgisi ve hizmetleri de övgüye değer.

Ulus'ta geçen yıl yapılarak Roma çağına ait yüzlerce eseri gün ışığına çıkaran kazılar, tarihî önem taşıyan Roma Yolu'nun izlerini de saptadı. Ankara Valiliği binasının restorasyonu çalışmaları sırasında, 2007 Temmuz'unda meydana çıkan eserler arasında, Roma dönemine ait Medusa kabartması, Selçuklu ve Osmanlı'dan duvar, su kanalları, seramik örnekleri, ağızlık, bilezik, fincanlar var. Kazılar devam ettikçe, kimbilir, daha neler bulunacak...

Ankara Valisi Kemal Önal'ın emriyle, bu semtte bir açıkhava müzesi geliştirilecek. En heyecan verici beklenti, bir Roma Yolu'nun ortaya çıkması ve bu yolun, Ankara'daki arkeolojik başyapıtlardan Augustus Tapınağı, Roma Hamamı ve Jülyen Sütunu ile bütünleşmesi...

Ankaramızda, özellikle Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde, kapalı mekân içerisinde, binlerce binlerce arkeolojik eser vardır ama açık havada, kendi sahih mekânında eser teşhiri pek kısmet olmamıştır şimdiye kadar.

Artık birkaç yıl içinde, Sayın Vali Önal'ın vizyonu ve Anadolu Medeniyetleri Müzesi Müdürü Hikmet Denizli başkanlığındaki arkeoloji grubunun çalışmaları sayesinde, başkentimiz bir açıkhava müzesine kavuşacak.

Ve baştan başa, kişiliksiz, tarihsiz, talihsiz yollar ve caddelerle örülü olan Ankaramız, iki bin yıllık Roma Yolu'na sahip olmanın övüncünü yaşayacak.
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.