Haberler

Her ilde yatırımcı, bürokrasiyi 'tek adım'da aşacak

Tarih: 4 Haziran 2008 Kaynak: Referans
Hükümet, bürokrasiyi azaltarak yatırımları hızlandırmak amacıyla valileri devreye sokuyor. Valilikler bünyesinde kurulacak "Tek Adımda Yatırım" büroları yatırım yapmak isteyen girişimcilerin sorunlarını yerinde çözerek, yatırımların hızlandırılmasında etkin görev alacak. Söz konusu bürolar iki ay içinde faaliyete geçirilecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla dün Resmi Gazete'de yayımlanan genelgede "Tek Adımda Yatırım Büroları"nın oluşturulması gereği bildirildi. Genelgede şöyle denildi: "Sanayi kuruluşları ile yatırım yapmak isteyenlerin kamu kurum ve kuruluşlarında karşılaştıkları sorunların kısa yoldan mahallinde çözülebilmesi amacıyla sanayiciler ve girişimcilerin sorunlarını dinlemek, gerektiğinde ilgili kurumlarla irtibata geçerek çözüm üretmek, girişimcilere yönelik bilgilendirme, rehberlik ve bölgede bulunan cazip yatırım alanları konusunda tanıtıcı faaliyetlerde bulunmak üzere, valilikler bünyesinde ‘Tek Adımda Yatırım Bürosu' oluşturulması uygun görülmüştür."

Genelge uyarınca, söz konusu bürolarda valiler tarafından belirlenecek yönetici bir personel ile ilin yatırım kapasitesine göre yeterli sayıda yardımcı personel görevlendirilecek, bürolarla ilgili tanıtım faaliyetlerine "derhal" başlanarak adres, telefon, faks ve e-posta adresleri ilgililerin rahatça ulaşabileceği yayın organları ile ilan edilecek.

Tek adımda yatırım büroları genelgenin yayımından itibaren iki ay içinde faaliyete geçirilecek, kuruluşa ilişkin bilgiler ile çalışmalarıyla ilgili faaliyet raporları üçer aylık dönemler halinde Başbakanlık ilgili kuruluşu Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanlığı'na gönderilecek.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.