Haberler

Kutlama değil mücadele günü

Tarih: 6 Haziran 2008 Kaynak: Cumhuriyet
5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle yurt genelinde bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Etkinliklerde, küresel ısınma felaketine, nükleer santral tehdidine ve tehlikeli atık sorunlarına dikkat çekildi.

İstanbul’daki etkinlikler kapsamında, Tunceli Dernekleri Federasyonu dün Tünel’den Taksim Meydanı’na dek yürüyerek Munzur’da yapılması planlanan barajları protesto etti. Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nce düzenlenen basın toplantısında konuşan şube başkanı Eylem Tuncaeli, sorunlarla iç içe yaşarken insanın ve çevrenin bir bütün olarak ele alınmadığı, çevrenin bir rant alanı olarak görüldüğü, politikasızlığın politika haline geldiği bir dönemde 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutlama değil, bir mücadele günü olarak gördüklerini belirtti.

Belediyelerden etkinlikler
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve çevre semtlerdeki okulların öğrencileri, Şişli Cevahir Alışveriş Merkezi’nin önünde bir araya gelerek Dünya Çevre Günü nedeniyle yurttaşlara bitkisel atık yağ toplama kabı, ambalaj atık poşeti ve broşür dağıttı. Eminönü Belediyesi’nin, “Su Hayattır” sloganıyla düzenlenen etkinlik kapsamında, öğrenciler Yeni Cami önünde toplanarak Sultanahmet Meydanı’na “Yeşil Çevre, Okuyan Gençlik Yürüyüş” gerçekleştirdiler, Küçükçekmece Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile ilköğretim öğrencileri arasında düzenlenen “Ambalaj atıklarından en güzel doğa figürünü sen yap” ve “Atık pil toplama” yarışmalarını kazananlara ödülleri dağıtıldı.

Yaşamı savunmakla eşdeğer
Ege Çevre ve Kültür Platformu (EGEÇEP) üyeleri, Dünya Çevre Günü nedeniyle İzmir Konak Alanı’nda basın açıklaması yaptı.

EGEÇEP Dönem Sözcüsü Erhan İçöz, “Çevre hakkını savunmak yaşamı savunmanın ta kendisidir. Bu bilincin oluşturulması, öğrencilere çöp toplatılmasıyla sağlanamaz” dedi.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.