Haberler

Gökçek insanlık suçu işliyor

Tarih: 6 Haziran 2008 Kaynak: Hürriyet
Eleştirilere yanıt veren TÜDEF Başkanı Ali Çetin, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e yönelik sert açıklamalar yaptı. Ali Çetin, "İnsanlığa karşı suç işlemiştir ve suçunu itiraf etmiştir. Artık görev savcılarındır" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Kızılırmak suyunu 21 gün habersiz olarak Ankaralılara kullandırtmasından sonra başlayan tartışmalar dinmiyor. TÜDEF Başkanı Ali Çetin Gökçek’e yönelik sert açıklamalar yaparak, "İnsanlığa karşı suç işlemiştir ve suçunu itiraf etmiştir. Artık görev savcılarındır" dedi.

Gökçek’in bir televizyon kanalında yaptığı, "21 gün önce su verdik bir şey olmadı. Hamilelerde test ettik bir şey olmadı. Çocuklarda test ettik bir şey olmadı" açıklamasını hatırlatan Çetin eleştirilerini şöyle sürdürdü:

"Başkan Gökçek bir televizyon programında "21 gün önce su verdik bir şey olmadı. Hamilelerde test ettik bir şey olmadı. Çocuklarda test ettik bir şey olmadı" itirafında bulundu. Kayıtlar Televizyonda, RTÜK’te ve elimizde mevcut. Bunları inkar edemez.

TCK’nın 77 .maddesi İnsanlığa Karşı Suçları düzenlemiştir. İnsanları bilimsel deneylere tabii tutmayı insanlığa karşı suç olarak nitelemiştir. TCK’nın 90 maddesi insan üzerinde deney yapmayı cezalandırmıştır. Kanunda, çocuklar üzerinde bilimsel deney hiçbir surette yapılmaması ifade edilnmiş, yapılırsa suç olduğunu belirlemiştir. Bay Gökçek, hamileler ve çocuklar üzerinde 21 gün deney yaptıklarını itiraf etmiştir. İnsanlığa karşı suç işlemiştir. Suçunu itiraf etmiştir. Artık görev savcılarındır.

Kırıkkale içmiyor
Kızılırmak suyunu, geçtiği bölgelerde ve Kırıkkale’de içenler de var, kullananlar da. Yoksullar bu suyu zorunlu olarak içiyor. Ancak temiz içme suyuna para ayırabilenler yıllardır Kızılırmak suyunu içmiyor, içemiyor. Kırıkkale içme suyunu yer altı kaynak sularında karşılıyor. Bu nedenle Kırıkkale Belediyesi Ağustos 2007’de "Kızılırmak suyunu ileri derecede arıtmak için uluslararası bir ihale açtı" Belediye Başkanı Korkmaz gazetelere verdiği demeçte "İller Bankasıyla bir protokol yaparak, projeyi bir an önce bitirmek üzere daha da hızlandıracak", "Kırıkkale’nin içilebilir su hasreti ek ünitenin devreye girmesiyle bitecek" demiştir. Kırıkkale KOSKİ Genel Müdürü Talip Karaca’da geçtiğimiz günlerde verdiği demeçte, 7 aydır süren "Mevcut Tesis Revizyonu ve ilave Membran Üniteleri Montajı" çalışması bittiğinde kente içme suyu verilmeye başlanacağını bildirmiştir.

ASKİ’den ’rahat için’ açıklaması
Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, Ankara halkının hizmetine sunulan içme suyunun, gerek Dünya Sağlık Örgütünün, gerekse Sağlık Bakanlığının öngördüğü içme suyu standart değerlerinde olduğunu ve gönül rahatlığıyla içilebileceğini bildirdi.

ASKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, son yıllarda oluşan iklim değişikliği ve bunun getirdiği yağış azlığının, tüm dünyada olduğu gibi ülkede de kuraklık tehlikesi başlattığı belirtildi.

ASKİ’nin geçen yıl yaşanan su sıkıntısının yeniden yaşanmaması için 12 ay gibi kısa bir sürede "Kesikköprü Su Temini Projesi"ni tamamlayarak Ankaralıların hizmetine sunduğu ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

İnternette yayınlanıyor
"Kızılırmak’tan sağladığımız su, Sivas ilinden başlayarak geçtiği tüm illerde havza bazında gözetim altına alınmıştır. Bu amaçla Çevre ve Orman Bakanlığı, Ankara İl Sağlık Müdürlüğü ve ASKİ’nin birlikte oluşturduğu teknik ekiple, belli periyotlarla buradan su numuneleri alınıp, her üç kurumca analizlere tabi tutulmakta ve ilgili parametreler incelenmektedir.

Tüm bu elde edilen veriler [email protected] internet adresinden halkımıza her gün ilan ediliyor. Ankara halkının hizmetine sunulan içme suyu, gerek Dünya Sağlık Örgütünün, gerekse Sağlık Bakanlığının öngördüğü içme suyu standart değerlerinde olduğu ve gönül rahatlığıyla içilebileceği kamuoyuna duyurulur."

Açıklamada, ayrıca tüm bu çalışmalar ve sonuçlar hakkında, merak edilen konularda bilgi almak isteyen tüm kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerine, bilgilendirmek amacıyla teknik heyet gönderilebileceği ifade edildi.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.