Haberler

Bozüyük'ün caddeleri desenli asfalt ve ışıklarla süsleniyor

Tarih: 6 Haziran 2008 Kaynak: Zaman Yazan: Nejdet Taç
Bilecik'in Bozüyük ilçesinde ilk defa renkli asfalt döşeniyor. Belediyenin Dr. İsmailbey Caddesi'nde uygulamaya başladığı renkli asfalt, güneş ışınlarını emerek çevreye sıcak hava yayan siyah asfalt gibi yakıcı özellik taşımıyor.

Ayrıca estetik görünümü ile de caddeleri süslüyor. Kasımpaşa Mahallesi'nde, sıcak asfalt ile önce zemini hazırlanan ve silindiraj işlemi tamamlandıktan sonra şablonlar aracılığıyla desen verilen Dr. İsmailbey Caddesi, özel asfalt boyası ile boyanarak rengârenk bir görünüme kavuştu. Bozüyük Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu'nun da çalışmaları yerinde takip ettiği asfalt uygulamasında cadde; kırmızı, gri ve yeşil renklerdeki özel asfalt boyaları ile boyandı. Estetik görünümü yanında asfalt boyasının; güneş ışınlarını emmediği için asfaltın yakıcı sıcaklığını hissettirmemesi, yapısı itibarıyla asfaltın aşınma mukavemetini normal asfalta göre üç kat artırması, özel çimento ve akrilik reçine esaslı özelliğiyle asfalta iyice yapıştığından renkli görünümünün uzun süre kalması, yalıtım özelliği ve su izolasyonu sağlaması gibi çeşitli çevresel yararları da bulunuyor.

Öte yandan Zübeyde Hanım Caddesi de, ışıkların faaliyete geçirilmesi ile geceleri ışıldamaya başladı. Granit kesme taşların arasına belirli mesafelerle yerleştirilen çok sayıda ışık, caddenin güzelleşmesini sağladı. Aydınlatma direkleri ve kaldırım ışıkları ile Bozüyük'te benzeri bulunmayan Zübeyde Hanım Caddesi, görenlerin de büyük beğenisini topluyor. Leylandi cinsi ağaçların dikildiği, granit kesme parke taşı kaplanarak tarihî Kasımpaşa Camii ile uyumlu hale getirilen cadde, tek yön haline dönüştürüldü. Andezit taşı döşenen kaldırımlarda araç parkına da izin verilmiyor.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.