Haberler

Levent Loft Bahçe basın toplantısı ile tanıtıldı

Tarih: 9 Haziran 2008 Yazan: Deniz Boran

İstanbul’da, son 10 yılda kentin yeni işmerkezi olarak gelişen Maslak - Levent aksında, Deva ve Fako İlaç fabrikaları arasında bulunan arsada ofis binası olarak inşaatına başlanmış olan “Levent Loft 1” binasının devamı niteliğini taşıyan, Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve Yıldız Holding bünyesindeki Sağlam İnşaat tarafından hayata geçirilen, mimari konsepti ve detay projesi Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından tamamlanan “Levent Loft Bahçe”nin satışa sunulduğu yapılan bir basın toplantısı ile açıklandı.

Toplantıya Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Sağlam İnşaat CEO'su Ali Tekin ve Tabanlıoğlu Mimarlık Şirket Ortağı Melkan Gürsel Tabanlıoğlu katıldı.

İstanbul’da, merkezi iş alanı olarak gelişen Maslak-Levent aksında, loft konseptiyle inşa edilen ilk dönüşüm projesi Levent Loft’un devamı olan Levent Loft Bahçe, bu kez “soft loft” konsepti ve iç bahçeleriyle şeffaf bir konut bloğu olarak yükseliyor. 82 adet loftdan oluşan Levent Loft Bahçe’nin 2009 Eylül ayında teslim edilmesi hedefleniyor.

Tabanlıoğlu: “Kent içinde yeşili ve yaşamı birleştirmek çok önemli..”
Projenin mimarlarından biri olarak toplantıda yer alan ve günümüzde kentli kültürünün ve çağdaş mimarinin yansımalarını taşıyan loft anlayışının 1970’lerde Amerikalı sanatçıların mekan arayışıyla ortaya çıktığını hatırlatan mimar Melkan Gürsel Tabanlıoğlu, eski fabrika ve depo binalarının yaşam mekanına dönüşüm projesi olan “loft” konseptinin Türkiye’deki ilk ve tek örneği olan Levent Loft projesinin ikinci etabı olan “Levent Loft Bahçe”yi şöyle anlattı; “Tasarımın bir parçası olarak tesisat, kolon ve kirişleri saklamadan, brüt beton tavanı ile geleneksel loft yerleşim planında tasarladık. Manzaradan en üst seviyede yararlanmak adına tabandan tavana uzanan tek parça geniş camların kullanıldı.” Katlar arasında iç bahçeler oluşturulması suretiyle yeni ve liberal bir loft ve yaşam anlayışı sunulduğunu vurgulayan Tabanlıoğlu ekledi, “Kent içinde yeşili ve yaşamı birleştirmek çok önemli..”


Ali Tekin, Melkan Tabanlıoğlu, Hamdi Akın

Akın: “Bu bölgede ne yazık ki altyapı projeleri üst yapı projelerinin çok gerisinde..”
Toplantıda söz alan ve projenin ortaklık yapısı hakkında da bilgi veren Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, "Biz inşaat şirketinde Sağlam İnşaat'la Akfen yarı yarıya ortağız " dedi. Sağlam ve Akfen ortaklığının yeni isim ve konseptlerde bu bölgede projeler üreteceğini de belirten Akın, bu bölgenin ciddi bir ulaşım ve erişim sorunu olduğunun, ve bu konuda Büyükşehir Belediyesi’nin ciddi çalışmalar yürüttüğünün altını çizdi.

İstanbul’un en değerli caddelerinden Büyükdere Caddesi’nde bulunan Levent Loft Bahçe’nin, bir yandan yaşam keyfi ve prestij sağlarken, çevresindeki Kiler Grubu’na ait rezidans ile alışveriş merkezinden oluşacak olan Sapphire, Dubai Towers, uluslarası ilaç şirketi Fako, Deva Holding’in Zorlu Holding’e devredilen arsası arasında yer alıyor olması ile değeri sürekli artan bir bölgede güçlü bir yatırım fırsatı da sunduğunu ekleyen Hamdi Akın, “Bu bölgede ne yazık ki altyapı projeleri üst yapı projelerinin çok gerisinde..” dedi.

Kayseri Novotel ve İbis Otel inşaatlarına neden ara verildi?
Levent Loft Bahçe basın toplantısında, Kayseri Sanayi Odası’na ait olan alanda yapılan inşaatına ara verilen Novotel ve İbisotel’in 1/5000 imar planında kamu arazisi olarak gözükmesi üzerine gelen bir itiraz neticesinde inşaatların durdurulduğuna da değinen Hamdi Akın, iş adamlarına uygun fiyatlarla 5 yıldızlı otel konforu sunmak üzere inşa edilen bu oteller ile ilgili çalışmalara büyükşehir belediyesi tarafından plan üzerinde gerekli tadilatlar yapılıp alanın turizm alanı olarak gösterilmesinin ardından devam edileceğini belirtti.

82 daire için şimdiden 1000 talep
Levent Loft Bahçe’deki, büyüklükleri 100 m² ile 210 m² arasında 16 farklı seçenek bulunan ve fiyatları 510 bin USD ile 1 milyon 500 bin USD arasında değişen değerlerde olan loftlara sahip olabilmek için Garanti Bankası ve Finansbank’dan 20 yıl vadeye kadar YTL, USD ve Euro olarak döviz kredisi almanın mümkün olduğuna değinilen toplantıda, 23 kat yükselen ve henüz 13. katında olunan binada bulunacak 82 daire için şimdiden 1000 talebin olduğu belirtildi.

Levent Loft Bahçe’de her daire için ayrılmış kapalı otopark ve depo alanı, çok amaçlı kullanıma uygun salon ve toplantı odaları, Lounge&Bar ve Concierge, 24 saat hizmet veren resepsiyon, 700 m²’lik SPA& Fitness ve yazın yarı açılabilen kapalı havuz, güneşlenme terası ve bar bulunuyor. SPA alanı Türk Hamamı, sauna, steam, masaj ve personal training odalarından oluşuyor.

 

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.