Haberler

Ro-ro iskelesi Kapanca'ya olmaz, çünkü...

Tarih: 9 Haziran 2008 Kaynak: Olay Yazan: Ahmet Emin Yılmaz
Kısa adı İDO olan İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmesi bir süredir Ambarlı-Mudanya ro-ro hattı üzerinde çalışıyor. Proje, günde 1700 tır taşınmasını ve İstanbul yollarının rahatlatılmasını amaçlıyor. Fakat...

Bu proje İstanbul`u kurtarırken Mudanya ve Bursa`yı batıracak.

Üstelik...

İDO`nun, Hazine`ye başvurduğu ve Mudanya`da Petrol Ofisi dolum tesisi önünün, dolgu alanı yanının tahsis edilmesini istediği ortaya çıktı.

Bursa seçilmişiyle, atanmışıyla, sivil toplum örgütüyle, medyasıyla projeye karşı çıkarak önemli bir sınav verdi. Ama sahillerde yeni yer aranıyor.

Gündeme gelen öneriler arasında Gemlik Serbest Bölgesi ile Eşkel yakınlarındaki Kapanca ilk iki sırayı alıyor. Projeyle ilgili olarak Gemlik`te de ciddi trafik kaygıları var.

Bununla birlikte...

Kimi siyasetçilerin önerdikleri Kapanca`nın çok özel bir durumu olduğunu anımsatmak gerekiyor.

O da şu:

Anadolu`nun Bizans`tan da önceki dönemlerinde yapılmış en eski taş limanlardan biri burada. Binlerce yıl önce yapılan, şu an deniz yüzeyinin hemen altında kalan taş bloklar üzerinde hala yürünebiliyor ve fırtınalı havalarda hala denizciler o limana sığınıyorlar.

İDO kabul etse ve yolu yapılsa bile, Kapanca`ya ro-ro iskelesine Doğa ve Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu izin vermez.

Çünkü...

İstanbul trafiği için Anadolu medeniyetinin önemli bir kalıntısı ortadan kaldırılamaz. Kaldırılırsa dünya mirasına karşı işlenmiş suç olur.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.