Haberler

Lafarge Aslan Çimento Darıca İlköğretim Okulu Açıldı

Tarih: 10 Haziran 2008


1999 Depremi’nde kullanılamaz hale geldiği için öğrencileri 9 yıldır prefabrik binalarda eğitim gören Darıca İlköğretim Okulu’nun yerine Lafarge Çimento tarafından yaptırılan Lafarge Aslan Çimento Darıca İlköğretim Okulu, Kocaeli Valisi Gökhan Sözer ve Lafarge Çimento Türkiye Başkanı A. Nuri Özkaya ile diğer il ve ilçe yöneticilerinin de katıldığı bir törenle açıldı.

24 derslikli ve 800 öğrenci kapasiteli Lafarge Aslan Çimento Darıca İlköğretim Okulu’nda kimya laboratuvarı, çok amaçlı salon, engelli asansörü ve bilgisayar labaratuvarı gibi öğrencilerin çeşitli ihtiyaçlarını karşılayacak eğitim donanımları bulunuyor. Her sınıfta projeksiyon cihazı ve bilgisayar mevcut. İnşası ve iç donanımı için yaklaşık 2 milyon Lira sarfedilen okul yapılırken deprem dayanıklılığı açısından gerekli tüm teknik prosedürler yerine getirildi ve kullanılan malzemelerin en üst teknik standartlarda olmasına önem verildi.

Önceki yıllarda Lafarge Aslan Çimento Endüstri Meslek Lisesi’yle bölgede eğitime destek veren Lafarge Aslan Çimento, Darıca ve Kocaeli bölgesinde uzun yıllardır sürdürdüğü sosyal sorumluluk çalışmalarına böylece bir yenisini eklemiş oldu.

Darıca’ya ikinci bir okul kazandırmaktan mutlu olduklarını ifade eden Lafarge Çimento Türkiye Başkanı A. Nuri Özkaya, eğitime katkının Lafarge için başlıca sosyal sorumluluk hedefi olduğunu vurguladı. Fabrika ve tesisleri bulunan diğer bölgelerde de eğitime destek verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini ifade eden Özkaya, Türkiye’nin en köklü kuruluşlarından biri olarak kuruluşunun 100. yılına yaklaşmakta olan Lafarge Aslan Çimento’nun bölgesi ve Türkiye için sadece sektörel ve ekonomik anlamda değil, sosyal anlamda da değer yaratmaya devam edeceğini kaydetti.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.