Haberler

Ticaretin kalbi Mahmutpaşa daha aydınlık atıyor…

Tarih: 13 Haziran 2008 Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Şehir Aydınlatma ve Enerji Müdürlüğü, Avrupa Kültür Başkenti seçilen İstanbul’un özellikle tarihi bölgelerinde yürüttüğü aydınlatma çalışmalarına devam etmekte...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Eminönü Belediyesi ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) işbirliğiyle gerçekleştirilen “Mahmutpaşa Yayalaştırma Projesi ve Altyapı Yenileme Çalışmaları” kapsamında altyapısı yenilenen Mahmutpaşa Caddesi, Fen İşleri Daire Başkanlığı, Şehir Aydınlatma ve Enerji Müdürlüğü tarafından aydınlatıldı.

Mahmutpaşa’nın yeni yüzüyle daha güzelleştiğini belirten Topbaş, Eminönü’nün tarihsel dönüşümüne katkıda bulunduklarını belirterek, Eminönü ile Mahmutpaşa bölgesinin İstanbul’un tarihi merkezi olduğunu ve ticaretin kalbinin burada attığını söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Şehir Aydınlatma ve Enerji Müdürlüğü tarafından aydınlatılan cadde artık geceleride yaşayacak.

Şehir Aydınlatma ve Enerji Müdürlüğü tarafından tarihi bölgelere yakışır özgün bir çalışma yürütüldü. Öncelikle bölgenin tarihi dokusu göz önünde bulundurularak daha önceki dönemlerde kullanılan kent mobilyaları incelendi ve caddeye özgün aydınlatma direk tipleri belirlenerek caddenin aydınlatılması için kullanıldı.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.