Haberler

Rahatlıkla içme suyu kalitesinde

Tarih: 18 Haziran 2008 Kaynak: Hürriyet
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Ankara’nın çok iyi bir içme suyu arıtma tesisi bulunduğunu, Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi verilerine göre, bu tesisten çıkan suyun Avrupa Birliği (AB) standartlarını sağladığını belirterek, "Ankara’nın suyunda herhangi bir problem, bir sağlık problemi yoktur. Rahatlıkla içme suyu kalitesindedir" dedi.

Eroğlu, Yüksel İnşaat Avizeli Salon’da gerçekleştirilen ’Çölleşmeyle Mücadele Türkiye Ulusal Eylem Programı Değerlendirme Toplantısı’nın ardından, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Eroğlu, "Kızılırmak ve İzmir’in suyunda arsenik olduğuna ilişkin ifadeler var. CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş’in değerlendirmeleri var, ’Çevre Bakanı Veysel Eroğlu da Kızılırmak suyunun iyi olmadığına dair belgeye imza atmıştır’ dedi. Nasıl değerlendireceksiniz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

Arıtma tesisi çıkışı önemli
"Benim yazdığım belgedeki Kızılırmak suyu, arıtılmış su değil. Ben bunu yazdığımda Kızılırmak suyunun Ankara’ya alınacağı bile hesapta yoktu. Suya bakılırken arıtma tesisinden çıkan suyun kalitesi incelenir. Suyun hangi kaynaktan geldiğinden ziyade arıtma tesisinden çıkan suyun kalitesi önemlidir. Şu anda Hıfzıssıhha en yetkili kurumdur. Bu kurum tarafından ölçümler yapılıyor. Birtakım analizleri yapıyor. Şunu ifade edeyim, Ankara’daki suda bulunan arsenik değeri litrede 10 mikrogramdır. Normaldir arseniğin değeri. Bu konuyu uzmanların incelemesi lazım. Arıtma tesisinden çıkan suyun incelenmesi lazım. Ankara’nın çok iyi bir içme suyu arıtma tesisi mevcuttur. Sağlık Bakanlığı Refik Saydam Hıfzıssıhha verileri, bu tesisten çıkan suyun AB standartlarını sağladığını göstermektedir. Ankara’nın suyunda herhangi bir problem, bir sağlık problemi yoktur. Rahatlıkla içme suyu kalitesindedir."

İzmir’de ölçüm yapılacak
Bakan Eroğlu, "İzmir’in suyu ile ilgili iddialar var" ifadesi üzerine, "Bir numune alınacak, bakılacak. Şu anda ölçüm yapmadan bir şey söylemek mümkün değil. Sağlık Bakanlığı Hıfzıssıhha orada da ölçüm yapacak. Ölçüm yapmadan bir şey söylemek mümkün değildir. Ölçüm yapmada yetkili kurum Hıfzıssıhha’dır. Rastgele biri ölçüm yapamaz. Çünkü ölçüm yapmanın, hatta numune almanın bile bir standardı vardır" dedi.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.