Haberler

Demirtaş: İzin versinler Kemeraltı'nın altyapısını çözelim

Tarih: 18 Haziran 2008 Kaynak: Zaman
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nın çok önemli altyapı sorunları bulunduğunu, bunların çözülmesi konusunda katkı sağlamaya hazır olduklarını söyledi.

Demirtaş, çarşı esnafını ziyaret etti. Kemeraltı'nın sorunlarını yerel yönetimlerin çözmesi gerektiğini ifade eden Demirtaş, "Ama biz de desteğe ve katkıya hazırız. Bize izin versinler, yol versinler bu sorunları çözme konusunda katkıda bulunalım" dedi. Esnafı dinlediklerinde bir çok sorunun bulunduğunu gördüklerini belirten Demirtaş, şunları kaydetti: "Kemeraltı içinde İstanbul'daki gibi kapalı bir çarşı olması gerekir. Kuyumcuların olduğu yerin tam olarak üstü kapatılmadı. Ayrıca, kruvaziyer gemilerle gelen ve Kemeraltı Çarşısı'nı gezerek alışveriş yapan turistler, hanutçu ve çığırtkanlar tarafından rahatsız ediliyor. Esnafın malzeme ve mallarını dükkanlarının önünde sergilemeleri konusuna bir standart getirilmesi gerekiyor." Balık halini de gezen Demirtaş, "Çok kötü kokuyor. Havalandırması yok. Halin atıklarının toplandığı çöp kamyonu nedeniyle çok kötü kokuyor. Bu haliyle İzmir'e yakışmıyor. Daha iyi bir hale getirmeliyiz. Yan tarafta bulunan otoparkın da buradan kaldırılması gerekir" dedi. Demirtaş, çarşıda dördüncü kuşak bakırcılık ve kalaycılık yapan Yürekli Sanayi Ticaret A.Ş'nin sahibi Arif Yürekli'yi de ziyaret etti. 'Arif' markası ile Türkiye'deki 8 bakır markasından biri olduklarını belirten Yürekli, "İzmir'de bu işi yapan iki kişi kaldık. Biz dededen dördüncü kuşaktır bu işi yapıyoruz. Son zamanlarda bakırcılıktan çok kalaycılığa yöneldik. Çünkü kalay neredeyse hayatın bütün alanlarında kullanılmaya başlandı. Makine sanayinden, cep telefonlarına kadar lehim kullanılıyor. Kalayı özellikle Endonezya'dan ithal ediyoruz" diye konuştu.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.