Haberler

İstanbul yollarında gece asfalt mesaisi…

Tarih: 27 Haziran 2008 Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanındaki 5 bin kilometrelik yolu trafiği aksatmamak için “taşımalı sistemle” gece asfaltlıyor. 2 bin personelden oluşan 225 ekip, İstanbul genelinde geceleri asfalt mesaisi yapmaya başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü Ekipleri sorumluluk alanındaki yolları trafiği aksatmamak için “taşımalı sistemle” gece asfaltlıyor. Kocaeli’nden Tekirdağ il sınırına kadar olan alanda yaklaşık 5 bin kilometrelik yol ağının alt ve üst yapısındaki olumsuzluklar gideriliyor, yeni asfaltlama çalışmaları yapılıyor. Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Şirketlerinden İSFALT A.Ş., yeni teknolojilerden de yararlanarak daha ekonomik, daha hızlı ve daha dayanıklı asfaltlama çalışması yürütüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın talimatıyla gündüz yapılan asfaltlama çalışmaları yeni planlamayla gece çalışmalarına dönüştürüldü. Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ile Alt Yapı Koordinasyon Müdürlüğü, İstanbul’un 80 ana cadde ve viyadüğünde asfaltlama ve altyapı yenileme çalışması başlattı. Yaz ayları boyunca devam edecek olan çalışmalar kapsamında; İGDAŞ, İSKİ, Türk Telekom, BEDAŞ ile 300 ayrı noktada koordineli alt yapı ve asfaltlama çalışması yapılıyor. Trafik sirkülasyonu çok yüksek olan İstanbul’da trafiği aksatmamak için çalışmalar 23.00’de başlayacak sabah saat 06.30’a kadar devam edecek. Gece çalışmalarında özel aydınlatma, ışıklı trafik yönlendirme işaret ve levhaları kullanılıyor.

Öte yandan, bu yıl ilk defa “taşımalı sistem” ile asfaltlama çalışması başlatıldı. Zaman almasına ve maliyetleri yükseltmesine rağmen, çalışmalarda kullanılan silindir, iş makineleri, greyder, asfalt kazıma ve serpme araçları taşıma sistemle çalışmalar bittikten sonra bölgeden uzaklaştırılıyor. Böylelikle gündüz çalışma yapılan yollarda birer şerit işgal edilmiyor vatandaş rahatsız olmuyor. Çok istisnai yerlerde kısa sürede beklemeler yapılıyor.

2007 içerisinde ana arterler ve köy içi yollarda 2 milyon 300 bin ton asfalt ile 1.5 milyon metrekare sathi kaplama yapılmıştı. 2008 yılı içerisinde de Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki tüm yollar rehabilite edilerek yeni eğitim öğretim yılının başlamasından önce çalışmalar tamamlanacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi: 225 ekip (40 finişer ekibi, 60 yama ekibi, 60 robot ekibi, 40 el işçiliği ekibi, 10 kazı ekibi, 15 baca ızgara ekibi, ayrıca 100 kontrol teknik elemanı) ve 2 bin personelle tüm ana ulaşım yollarında çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Çalışmalarda 1 milyon metrekare sathi kaplama, 250 bin metrekare bitümlü harç kaplama ve 3.5 milyon ton asfalt kullanılacak.

Çalışma yapılacak ana ulaşım yolları şöyle;
* Eminönü - Ordu, Vatan, Millet, Fevzipaşa, Kennedy Caddeleri.
* D-100 Karayolu - E-5 Haliç Merter arazsı, Topkapı-Çobançeşme, Çobançeşme-Topkapı ve yan yollar.
* Bakırköy - Kennedy Caddesi Tercihli yol, Fişekhane Caddesi.
* K. Çekmece - Halkalı Caddesi, Atatürk Bulvarı,
* Avcılar - D-100 Kuzey yan yol. TEM Kuzey Yana yol, Firuzköy Bulvarı.
* Bahçelievler - Adnan Menderes Bulvarı;
*Büyükçekmece - Esenyurt Doğan Araslı Bulvarı
* Beşiktaş - Büyükdere, Dolmabahçe, Beşiktaş, Yıldız Caddeleri, Boğaziçi Köprüsü bağlantı yolu.
* Beyoğlu - Haliç Köprüsü, Karaköy Caddesi
* Şişli – Kuzey - Güney O-1 Yolları, Mecidiyeköy Büyükdere Cd.
* Sarıyer - D-100 Kuzey Yan yol. TEM Kuzey Yan ayol
* Kağıthane - Okmeydanı-Hasdal arası Sadabad viyadügü.
* Kadıköy - Çetin Emeç Bulvarı
* Ümranye - Çekmeköy,
* Üsküdar - Küçüksu, Cumhuriyet Caddesi, Harem Sahil yolu.
* Pendik - Ankara Caddesi, Kurtköy yolu
* Sultanbeyli - Fatih Bulvarı
* D-100 Karayolu - Kartala Köprüsü. Pendik Köprüsü arası, İçmeler Köprüsü-Bayramoğlu Köprüsü arası.
* Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü’nce sağmacılar viyadüğünde iyileştirme çalışmaları nedeniyle trafik akışı kontrollü olarak tek yön olarak sağlanacak.
* Karayolları 1.Bölge Müdürlüğü’nce Avrupa yakasında mimar Sinan-Silivri arası ve Anadolu yakası şile otoyolun asfalt çalışması
* Avcılar-Topkapı arasında hizmet veren Metrobüs hattının Mecidiyeköy’e uzatılması nedeniyle inşaat çalışmaları devam etmektedir. Trafik akışı e-5 üzerinde her iki yönde bir şerit daraltılarak sağlanmaktadır.
* Maltepe ilçesi Bağdat sahil yolu – D-100 karayolu arası yol ve kavşak ortak altyapı çalışması kapsamında yol kapaması.
* Zeytinburnu ilçesi ambarlar Kiptaş konutları mevkiinde yol ve kavşak imalatı nedeniyle yol kapaması
* Küçükçekmece ilçesi halkalı ikitelli caddesi yol ve altyapı iyileştirme çalışmaları nedeniyle yol kapaması
* Küçükçekmece ilçesi Bedrettin dalan bulvarı, istiklal caddesi ve Süleyman Demirel caddelerinde metro çalışmaları nedeniyle yol kapaması.
* Şişli ilçesi Taşkışla Caddesi kongre vadisi çalışları kapsamında yol kapaması
* Ümraniye ilçesi küçük su kavşağı düzenlemesi kapsamında yol kapaması
* Kadıköy ilçesi Ataşedir çevresi kavşak bağlantısı ve yol düzenlemesi çalışmaları nedeniyle halk caddesinin kapatılması
* Ümraniye –Şile otoyol çalışmaları (14 km) nedeniyle kısmı şerit daralmaları ve yol kapamaları
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.