Haberler

‘Likör’ arazisine bu kez ilgi yoğun

Tarih: 27 Haziran 2008 Kaynak: NTVMSNBC Yazan: Burcu Göksüzoğlu
Mecidiyeköy’de Ali Sami Yen Stadı’nın yanındaki 23 bin 711 metre karelik eski likör fabrikası arazisi 1 Temmuz’da üçüncü kez ihaleye çıkacak. İlk iki ihalede alıcı bulunamayan arazi için bu kez çok sayıda talipli var.

CNBC-e’nin sorularını yanıtlayan Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Genel Müdürü Feyzullah Yetgin, 6 şirketin ihale şartnamesi aldığını söyledi. Yetgin, “Şartname alanların içinde yabancı yok. Ama alanların yabancı ortaklık yapma ihtimali var” dedi.

Yetgin, ilk ihalede gelen en yüksek teklif olan 295.7 milyon doların üzerinde gelir beklediklerini söyledi. Yetgin, arazinin üçüncü kez satılmaması durumunda yeniden ihaleye çıkılacağını kaydetti.

Bu Kez Gelir Paylaşımına Göre Satılacak
Arazinin satışı, Emlak Konut’un Ataşehir’deki merkezinde Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Gayrimenkul Satış, Kiraya Verme ve Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İhale Yönetmeliğine uygun olarak açık ihale (kapalı zarf teklif alma ve pazarlık-açık artırma) usulüne göre iki oturum halinde yapılacak.

İhaleye bu kez yoğun ilgi gelmesinde satış modelinin değişmesi etkili oldu. Gelir paylaşımı modelinde alıcı firma ihale bedelinin yüzde 20’sini sözleşme imzalanmadan önce peşin, kalan tutarı ise vadeli olarak ödeyecek.

İlk İhale Onaylanmadı
Mecidiyeköy’deki eski likör fabrikası ve müştemilatının 25 Nisan 2008’deki ilk ihalesine en yüksek teklifi, 295.7 milyon YTL ile açık artırmanın tek katılımcısı olan Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı vermişti. İhalenin sonucu onaylanmazken, gerekçe olarak, ihaleye sadece tek firmanın katılması, bundan dolayı kamuoyunun vicdanının huzursuz olabileceği gösterilmişti.

İkinci İhaleye Teklif Gelmedi
Vadeli muhammen satış değeri KDV hariç 297.5 milyon YTL’ye çıkarılan arazinin 30 Mayıs 2008’deki ikinci ihalesinde ise teklif veren olmamıştı. İhalenin yapıldığı salonda bulunan Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, ikinci bir spekülasyona mahal vermemek için ihaleye girmeme kararı aldıklarını, tek katılımcı olduğu sürece ihalede yer almayacaklarını bildirmişti.

İhale Geliri KEY'e Gidecek
Arazinin satışından elde elde edilecek gelir, Konut Edindirme Yardımı (KEY) geri ödemelerinde kullanılacak.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.