Haberler

Anadolu’nun eşsiz tarihi ve doğal güzellikleri ziyaretçilerini bekliyor

Tarih: 25 Nisan 2005 Kaynak: Zaman

Nevşehir’deki peribacalarından, Kayseri’deki Kapuzbaşı şelalelerine, Niğde’de bulunan Çiftehan Kaplıcaları’ndan, Kırşehir Seyfe Gölü Kuş Cenneti’ne kadar tarihi ve turistik yerler, ziyaretçilerin ilgisini bekliyor.

Kayseri’deki Erciyes Kayak Merkezi, yaz aylarında da en çok tercih edilen mesire yerleri arasında yer alıyor. Yaz aylarında şehrin sıcağından bunalanlar, Erciyes’e gitmeyi tercih ediyorlar. Hafta sonu mangal eşliğinde piknik yapmak isteyenler ise Beştepeler Parkı’nı tercih ediyor.

Türkiye’nin en önemli turizm merkezleri arasında yer alan Nevşehir’de, tüf kayaların aşınmasıyla ortaya çıkan peribacaları, turistleri büyüleyici bir güzelliğe davet ediyor. Göreme Açıkhava Müzesi, Zelve Örenyeri, Paşabağları, Uçhisar Kalesi, Kaymaklı ve Derinkuyu yeraltı şehirleri en çok ziyaret edilen tarihi yerler arasında bulunuyor. Niğde’de yılda 300 bin kişiye hizmet veren Çiftehan Kaplıcaları, orta ve dar gelirlilerin de gidebileceği ekonomik seçenekler sunuyor. Niğde’de Kayardı Bağları Mesire Alanı, Fertek Fatih Parkı, Bahçeli Gezi ve Mesire Alanı, Elmaderesi yürüyüş gezi ve mesire alanı, Gebere Barajı Mesire Alanı, Gümüşler Barajı Mesire Alanı, Keten Çimen Mesire Alanı, Demirkazık Gezi ve Mesire Alanı gibi çok sayıda günübirlik gidilebilen bölge, yerli ve yabancı ziyaretçilerini bekliyor.

Kırşehir’de, Cacabey Medresesi kentin en önemli tarihi eserlerinden biri sayılıyor. Yüz binlerce ördeğin ve leyleğin konaklama alanı haline gelen Seyfe Gölü Kuş Cenneti kuş gözlemcilerinin ilgisini çekiyor. Kaman ilçesi yakınlarındaki Kalehöyük’te Japon Bahçesi, turistlerin ilgi odağı haline geliyor.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.