Haberler

Sinop termik santrale hayır dedi

Tarih: 1 Eylül 2008 Kaynak: Evrensel
Sinop halkı, şehirlerine termik santral yaptırmayacaklarını vurguladı. Sinop İskele Meydanı’nda bir araya 2 bin kişi sermayenin Sinop’tan elini çekmesini istedi.

Birçok sendika, siyasi parti ve demokratik kitle örgütü üyelerinin katıldığı miting önceki gün İskele Meydanı’nda gerçekleşti. Mitinge kortej halinde gelen bir gruba polis müdahale etti. Gerze Çakıroğlu köylüleri, ‘termik santralin doğayı katletmeden önce üretebildikleri son çiçekleri’ mitingde dağıttı. Mitingde “Nükleere inat yaşasın hayat”, “Sermaye Sinop’tan elini çek”, “Termik santral istemiyoruz” sloganları atıldı.

‘Sinop’a sahip çıkalım’
Miting programında sunuculuk yapan Cengiz Demirel, termik ve nükleer santral işinin orman yangınları gibi olduğunu belirtti. Orman yangınları geliştikten sonra önlemenin zor olduğunu, başında engellemek gerektiğini vurgulayan Demirel, termik santrallere kurulmadan önce karşı çıkmak ve engellemek gerektiğini dile getirdi. Mitingde söz alan Özer Gürbüz ise Sinop’un üç ayrı yerinde yapılması planlanan santrallerin Sinop’u yok edeceğini, Muğla Yatağanlılar gibi kandırılmayacaklarına dikkat çekti.

Mitingde ortak açıklamayı Semra Erbay yaptı. Memleketinin güzelliğinin her yıl biraz daha ortaya çıkacağını ifade eden Erbay, uçakta önceden yer ayırtılmadan bilet bulunamayan doğa harikası bir yer olduğunu dile getirdi. Sinop’ta işsizlik sorunu olduğu için çok fazla göç verdiğini kaydeden Erbay, ucuz ithal kömürün deniz yoluyla Ukrayna’dan Sinop’a taşındığını söyledi.

Erbay, konuşmasını “Gel Sinoplum! Hep birlikte güzel Sinop’umuza sahip çıkalım. Çünkü başka Sinop yok!” çağrısıyla sonlandırdı.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.