Haberler

Gerekirse Ataköy arazisini satmayız

Tarih: 1 Eylül 2008 Kaynak: Yeni Şafak
TOKİ Başkanı Bayraktar, Ataköy arazisi için 12 şirketin şartname aldığını belirterek, "Adrese teslim ihale yapıyormuşuz gibi gösteriliyor. Kamuoyunun vicdanını ikna edemezsek gerekirse arsayı satmayız" dedi. Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Dünya Göz Hastanesi, Galleria Alışveriş Merkezi'nin de yer aldığı bölgede bulunan Ataköy sahil şeridindeki arsanın satışı için açtığı ve 4 Eylül'de yapılacak ihaleyi yine iptal etti. 

Kamuoyunda şaibe yaratılıyor 
Geçen yıl mart ayında düzenlenen ilk ihale, basında yer alan "adrese teslim ihale" yönündeki haberler üzerine, Başbakan'ın talimatı ile iptal edilirken, bu kez de aynı gerekçe ile TOKİ Başkanı Bayraktar ihaleyi iptal etme kararı aldı. TOKİ Başkanı Bayraktar, "Adrese teslim ihale yapıyormuşuz gibi gösteriliyor. Kamuoyunun vicdanını ikna edemezsek gerekirse arsayı satmayız" dedi. Bayraktar, "arsanın değeri 1 milyar YTL gibi" rakam ifade edenlerin, hem ihaleye girmediğini, hem de bu sözlerle kamuoyunda şaibe yaratmak istediğini

belirterek, "Bu tür spekülasyonlar nedeniyle TOKİ zan altında bırakılmak isteniyor. Kamuoyu vicdanını rahatlatmak, kurumu yıpratmamak için, bir çok teklif gelmesine karşın ihaleyi iptal etme kararı aldık" dedi.

12 firma şartname aldı 
İhaleye katılmak için şimdiye kadar 2'si yabancı 12 firmanın şartname aldığını bildiren Bayraktar, aslında arsanın bu haliyle satılmasında kanunen bir engel bulunmadığını vurguladı. Tek firmanın katılmasının da ihale açısından bir engel olmadığına dikkat çeken Bayraktar, ayrıca, ihaleden sonra "gerekli rekabet ortamının sağlanamadığı kanaatine varılması durumunda" TOKİ'nin satışı onaylayıp onaylamama konusunda takdir yetkisinin bulunduğunu hatırlattı.

Aslında kamu zarara uğratılıyor
Bayraktar, "Taşınmaz üzerinde yer alan tesislerin yıllık ortalama 2 milyon 200 bin YTL yıllık kira getirisini; kalan kira süresi olan 30 yıllık olarak düşündüğümüzde TOKİ yaklaşık 66 mil-yon YTL kira bedeli tahsil edebilecek. Oysa ihale muhammen bedel olan 450 milyon YTL'den gerçekleşse dahi, bu tutarın bugünkü güncel faizlerle 30 yıllık getirisi, yaklaşık 60 milyar YTL olur. Ortaya atılan şaibelerle, ihale engellenirken, aslında kamu ne kadar zarara uğratılıyor. Arsanın değerini ifade edenler, ihaleye de katılmıyor" şeklinde konuştu.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Nisan 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.