Haberler

Restorasyon yüzünden bazı camiler kapalı

Tarih: 1 Eylül 2008 Kaynak: Zaman Yazan: İlyas Dal
Çoğunluğu cami olan 35 tarihî eserde başlatılan restorasyon çalışmaları, halkın alıştığı camilerde teravih ve diğer namazları kılmasına mani oluyor.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün daha önce çoğunluğu cami olan 35 tarihî eserde başlattığı restorasyon çalışmaları sebebiyle bazı camiler ibadete kapalı bulunuyor. Ramazan ayının gelmesiyle ilk teravih namazını kılmak isteyen cemaat, devam eden restorasyon nedeniyle başka camilere gitmek zorunda kalıyor. Ramazan boyunca bazı camiler ibadete tamamen kapalı kalırken bazıları kısmen açık olacak. İstanbul Vakıflar Bölge Müdür Vekili Ahmet Tanyolaç'ın bir süre önce "Camilerin onarımına başlanması ile İstanbullu merkezde namaz kılacak cami bulamayacak." uyarısının ardından, Ramazan ayının gelmesiyle camilerdeki ibadet yeri sıkıntısı baş gösterdi. Onarımı devam eden Fatih, Bezm-i Alem Valide Sultan, Dolmabahçe, Aksaray Pertevniyal, Nuruosmaniye ve Süleymaniye camileri onarım gören yerler arasında. Bu camilerde Ramazan boyunca çalışma yapılacağından cemaatin başka yerlerde teravih namazını kılması gerekecek. 19 Şubat 2008 tarihinde konuyla ilgili olarak Zaman'a konuşan Tanyolaç, İstanbul'un tarihî eser onarımı konusunda ihmale uğradığını söylemişti. Bu nedenle "İstanbul'da çalışmak da zor. Kurullarda yüzlerce dosya var. Bir restorasyon dosyasının çıkması bazen yıllar sürebiliyor." demişti. Tanyolaç, konuşmasında ayrıca, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün restorasyon işlerinde karşılaştığı en büyük sıkıntının yetişmiş eleman azlığı olduğunu belirtmiş, yaşanan sıkıntıların da bundan kaynaklandığını vurgulamıştı.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.