Haberler

Kuşadası'nı kirletmeyelim

Tarih: 1 Eylül 2008 Kaynak: Yeni Şafak
Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği Kuşadası'nı korumak için yeni bir kampanya başlattı. EKODOSD yetkilileri, "Kuşadası'nı kirletmeyelim, koruyalım" başlıklı kampanya ile, her yıl yüz binlerce turisti ağırlayan ilçedeki doğaya, tarihe, denize sahip çıkılmasını ve kıyıların kirletilmemesini istiyor.

Son dönemdi yürüttüğü faaliyetlerle dikkat çeken Ekosistemi Korumu ve Doğa Sevenler Derneği(EKODOSD), yeni bir kampanya daha açtı. "Kuşadası'nı kirletmeyelim, koruyalım" başlıklı kampanyada, her yıl yüz binlerce turisti ağırlayan Kuşadası'na doğasıyla, tarihiyle, deniziyle sahip çıkılması ve kıyıların kirletilmemesi isteniyor.

Kampanya ile ilgili bilgi veren EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, kentin daha temiz ve hijyenik olmasını sağlamak amacıyla çevre bilincinin oluşturulması ve gerekli yaptırımların uygulanmasını istediklerini belirterek, dernek olarak geçen sene ortaya attıkları "kabuklu yemişler için çift bölümlü kese kağıdı" önerisini yeniden gündeme getirdi.

Kuşadası'nın temiz ve talep edilen bir turizm kenti olması için, ilgili kurumların belirli kurallar koyması, gerek çevreyi kirletenlere gerekse satıcılara yaptırımlar uygulanması ve çevre bilincine sahip duyarlı insan sayısının arttırılma gerektiğinin altını çizen Bahattin Sürücü, dünyanın en büyük turist gemilerinin yanaştığı Kuşadası'ndaki kıyıların, kentlilik, çevre ve turizm bilincine sahip olmayan, kendi varlıklarından başkasını düşünmeyen kişilerce kirletildiğini söyledi. Bir turizm kentine gelen misafirin, o kentten ayrılırken güzel anılar ve güzel görüntülerle ülkesine dönmesi gerektiğini kaydeden Sürücü, "Misafirin anılarında ve gördüklerinde olumsuzluklar varsa, o kişinin yeniden kazanılması çok zordur. Temizlik görevlileri mutlaka her sabah çevreyi temizleyecektir. Ancak bu görüntüleri gören misafirlerin kafasındaki kirliliğin temizlenmesi imkansızdır. Kuşadası turizminin planlı-programlı, koruma kullanma dengesine uygun gelişebilmesi için birçok turizm kentlerinde ve ülkelerinde olduğu gibi, karar vericilerin ve ilgili kurumların mutlaka bir yaptırım uygulaması gerekmektedir. Çünkü son yıllarda turizm hizmeti satın alanlar, bozulmamış doğa ve çevrenin içinde bulunduğu, temiz ve hijyenik kentleri tercih etmektedir" dedi.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.