Haberler

Samsun'a hafif raylı sistem

Tarih: 1 Eylül 2008 Kaynak: Yeni Şafak
Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale edilen 156 milyon dolarlık Hafif Raylı Sistem Projesi'nin zemin etüt çalışmaları başladı. Raylı Sistem Projesi'nin başladığını görmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Yılmaz, şantiyelerin kurulduğunu, artık her şeyin hazır olduğunu belirtti. 

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir merkezindeki tren istasyonu ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) arasına 17.5 kilometre mesafede inşa edilecek olan 'Hafif Raylı Sistem Projesi Yapım İşleri ve Müteahhitlik Hizmetleri' için 2 bölüm halinde gerçekleştirilen ihale süreci 5 Mayıs'ta tamamlandı. 65 milyon euro kredi verecek olan Avrupa Yatırım Bankası'nın (AYB) 106 milyon euro ile en düşük teklifi vererek ihaleyi kazanan Alsim Alarko Ansaldobreda Konsorsiyumu'nu onaylamasının ardından, sözleşme sonrası Atatürk Bulvarı Adnan Kahveci Parkı önünden zemin etüt sondaj çalışmalarına start verildi.

Bir ay içerisinde başlanacak
Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve belediye görevlileri ilk sondaj çalışmasında hazır bulundu. Doğum günü olan ve 57. yaşına basan Yusuf Ziya Yılmaz, senelerdir gerçekleştirilmesi için uğraştığı projenin başlangıcını doğum gününde yerinde izledi.Açıklamalarda bulunan Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, firmanın zemin değerlerini alıp uygulama projesini yapmak için sondaj işine başladığını söyledi. 16 vagon oluşan her bir araç ünitesi için 33 metre uzunluğunda, 2.65 metre genişliğinde tren kompleksi olan hafif raylı sistemin inşaatının sondaj çalışmasıyla 'inşaatına başlandı' denilebileceğini ifade eden Yılmaz, 1 ay içerisinde iş makinelerin güzergahta daha yoğun bir şekilde çalışmaya başlayacağını kaydetti. Raylı Sistem Projesi'nin başladığını görmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Yılmaz, şantiyelerin kurulduğunu, artık her şeyin hazır olduğunu belirtti.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.