Haberler

Bir yıldan beri caddenin yönüne karar veremediler

Tarih: 1 Eylül 2008 Kaynak: Zaman Yazan: Turgut Canevi
Denizli'nin Tavas ilçesinin en işlek yeri olan Hükümet Caddesi'nde yön karmaşası devam ediyor. Bir yıldır tartışılan, caddenin tek veya iki yönlü olması meselesi için iki mahkemede dava açıldı, birbirine zıt sonuçlar çıktı. Caddedeki trafik akışı bir tek yönlü, bir çift yönlü olmaya devam ediyor.

Geçmiş yıllarda iki yönlü kullanılan cadde, trafik yoğunlunun artması sebebiyle dönemin idarecileri tarafından tek yönlü yapılmıştı. Şimdiki belediye ise yolu tekrar iki yönlü hale getirmek için cadde üzerinde işyeri bulunan esnaflar arasında anket yapıldı. Esnafların yüzde 75'inin, yolun iki yönlü olmasını istediği ortaya çıktı. Bunun üzerine cadde, eskisi gibi bölünmüş yol olarak yeniden düzenlendi. Genişlik yetersiz gelince, kaldırımların bir kısmı da yola dahil edildi. Ayrıca aydınlatma sistemi de kuruldu. İlçe Trafik Komisyonu ise caddenin bölünmüş yol olarak açılmasının kurallara uymadığına, tehlikeli olduğuna, yol ve kaldırım genişliklerinin de gereken ölçülerde olmadığına karar verdi. Bunun üzerine yolun nasıl yapılacağı tartışması yargıya taşındı. Mahkeme de Trafik Komisyonu'nu haklı bularak, yolun tek yön olarak hizmet vermesini kararlaştırdı. Ardından aydınlatma sistemi de polisin kontrolünde söküldü. Bu defa belediye, davayı bölge idare mahkemesine taşıdı. Dava süresince bölünmüş yol, tek yön olarak ulaşıma açıldı. Bölge idaresi mahkemesinin belediye lehine karar vermesinin ardından yine iki yönlü yapıldı. Buna rağmen mahkeme kararı tebliğ edilmediği için tekrar tek yön uygulamasına dönüldü.

Tavas Belediye Başkanı Bayram Sarun, caddeyi çift yönlü yapma karırını, esnaflar arasındaki anketin sonucunda aldıklarını belirtti. Esnaf istediği için yolun bölünmüş yapıldığını vurgulayan Başkan Sarun, mahkeme kararını uygulayacaklarına söyledi. İlçe Trafik Komisyonu ise bu konuda bir açıklama yapmak istemedi.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.