Haberler

20 kule yerine 4 kule dikilecek para kaybetsek de itibar kazandık

Tarih: 1 Eylül 2008 Kaynak: Hürriyet Yazan: Ayşegül Akyarlı Güven
Zorlu Center projesi için Emre Arolat-Murat Tabanlıoğlu'nun tasarımını hayata geçirmeye hazırlanan Zorlu Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, "Ben o araziye 4 kule yerine 20 kule de dikebilirdim. Ancak, 50 dönümü yeşil alana ayırmayı tercih ettim. Benim için önemli olan itibar kazanmak. Para kaybetmek çok da sorun değil" dedi.

Karayolları arazisinde gerçekleştirilecek Zorlu Center projesi için Emre Arolat-Murat Tabanlıoğlu'nun tasarımını hayata geçirmeye hazırlanan Zorlu Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, "Ben o araziye 4 kule yerine 20 kule de dikebilirdim. 50 dönümü yeşil alan için kullanmayı tercih ettim. Benim için önemli olan itibar kaznamak. Para kaybetmek çok da önemli değil" dedi.

Tasarım henüz bitmiş değil
Proje için alım taleplerinin şimdiden başladığını dile getiren Zorlu, "Projede yeşil alana büyük yer ayırdık. Zaten şu an tasarım ile ilgili her şey bitmiş de değil. Bazı iyileştirme çalışmalarımız sürüyor. Bu çalışmaların ardından maliyetin tahminimiz olan 1 milyar dolarlık bedeli bile aşması söz konusu olabilir. Taşlar yerine oturunca yılbaşından sonra ciro hedefimizi de belirlemiş oluruz."

50 dönümü yeşil alan
İstanbul III Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun 4 proje arasında seçtiği Zorlu Center için 117 firma başvurmuştu. Bunların arasından 13 uluslararası mimarlık ofisi seçilerek yarışmaya katılmaya hak kazanmıştı. Seçilen Arlolat-Tabanlıoğlu projesinin 96 bin metrekarelik inşaat alanında 50 bin metrekarelik yeşil alan öngördüğünü vurgulayan Zorlu "Ben finale kalan tüm projeleri benimsemiştim. Zaten beğenmediğim projeyi gerçekleştiremezdim. Kamusal alan kullanımının maksimum düzeyde olacağı bu projeyi 2011'e kadar tamamlayacağız" dedi.

Zorlu Center ile ilklere imza atarak fark yaratacaklarını vurgulayan Zorlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Türkiye globalleşme yolunda gecekondu yapılar ile daha uzun süre gidemez. Bu proje konferans salonları, konser salonu, müze ve kütüphane gibi sosyal ve kültürel yapıları kapsamasının yanı sıra otel, iş merkezi, alışveriş merkezi ve rezidansları ile Türkiye'de ilk kez 5 değişik fonksiyonu içinde bulunduracak olan karma kullanım projesi niteliğini taşıyor. Türkiye'de bugüne kadar olmayanı yapacağız."

'Helal olsun' dedirtiriz
Karayolları arazisinin yanısıra eski Deva fabrikasının arazisi ve İzmir'de de projeler konusunda hızlı hareket ettiklerine dikkat çeken Zorlu şöyle devam etti: "Bina yapalım, para kazanalım hesabı ile bir kere para kazanılır. Ama gerisi gelmez. Buna karşın çevre ve kamuya önem veren şirketler takdir edilir. Biz de helal olsun dedirtecek projeler yapacağız. Bu tavrımız sayesinde gayrimenkulde de kendimizi aynı diğer kolarda olduğu gibi tanıtacağız."

Gelenler seçtiği dairenin manzarasını önceden görecek
Zorlu Center projesinin hazırlık çalışmalarından sonra ilginç uygulamalara geçeceklerini ifade eden Ahmet Zorlu, "Her dairenin manzarasını ortaya koyacağız. Bize gelen müşteri bir daire istediği zaman projenin tamamlanması ve evine taşınmasının ardından ne göreceğini bilecek. Bunun için bilr bilgisayar programından yardım alacağız" diye konuştu.

Ben ticaret erbabıyım iyi paraya satarım
İyi bir teklif gelmesi durumunda projenin tamamını da satabileceğini dile getiren Ahmet Zorlu, "Malı ortaya çıkardıktan sonra değerini de görürüz. 5 liraya alınan 10 liraya da satılabilir. Arsa ilk alındığında pahalıya alındığı yönünde eleştirenler oldu. Ama herkesin yoğurt yiyişi ayrı. Vestel'de de aynı eleştirileri yapmışlardı. Ama Vestel 30 kat büyüdü. Ben ticaret erbabıyım. İyi para verirlerse bu projeyi de satabilirim" dedi.

Kendime de daire ayırdım Zorlu Center'da yaşarım
Projeyi çok beğendiğini vurgulayan Ahmet Zorlu, "Ofisin merkezini Zorlu Center'a taşımayı düşünmüyorum. Ancak, kendime bir daire ayıracağım. Projenin tamamlanmasının ardından da orada yaşayacağım" dedi. Yapımına zemin ıslahı ile başlanan projede, 2010'da sosyal ve kültürel merkez ile alışveriş merkezi, 2011 yılında ise otel, iş merkezi ve rezidans fonksiyonlarının tamamlanması planlanıyor.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.