Haberler

Müşterilerimi Alacak mı?

Tarih: 2 Eylül 2008 Kaynak: Building Design Yazan: Richard Brindley Çeviren: Gökçe Aras
Benim işimde çalışan en parlak yıldızlarından birisi işten ayrılmaya hazırlandığını söyledi. Benim müşterilerimi alabileceği konusunda endişelerim var. Ne yapabilirim?

İşinden ayrılan insan sayısı gitgide artıyor. İnsanlar işten ayrıldığı zaman, eski işvereni sadece onların yerini nasıl dolduracağını değil, bunun kendisine neye malolacağını da düşünüyor. (İşini ya da müşterisini alması gibi)
Böyle bir duruma karşı kendinizi nasıl koruyabilirsiniz? Eski çalışanınızın yeni işinde müşterilerinizin ilgilerini çekmesine engel olmalısınız. Bu gibi durumlar genel hukuk kuralları ya da iş sözleşmesinde belirtiliyor. Eğer çalışanınızın uygunsuz bir davranışından kuşkulanıyorsanız, bununla ilgili delilleri toplamalısınız – tabii ki yasal olarak – ve yasal delilleri toplarken kendi işinizi de nasıl daha iyi koruyabileceğinizi düşünmelisiniz.

Bu delil bulma sürecinde çalışanınızın işine son vermek düşünmeden yapılmış bir hareket olur. Onlar bu yasal süreçte, tarafınızdan görevlendirilmiş gibi davranarak müşterilerinizin dikkatini çekebilirler.

Onun yerine, çalışanınızı eve gönderip ona “gardening leave” diye adlandırılan şirketle ilişkisi kesilen çalışanın belirlenen süre boyunca rakip bir şirkette çalışmaya hemen başlamaması için verilen izni vererek ona maaşını ödeyin. Böylece ihbar süresi boyunca hiçbir müşteriyle irtibata geçemez. “Gardening leave” eski çalışanı makul bir süre boyunca sektörden uzak tutmak için çok güçlü bir yöntem.

Çalışanınız işi bıraktığı zaman, şirketi korumanız için hala belli adımlar atmanız gerekebilir. Eski çalışanınız işten ayrıldıktan sonra katı hareketlerle onu durdurmayı denemeli, olan veya olabilecek talepleri önlemeli ya da belirli müşterilerle ilişkisini önlemelisiniz. Eğer anlaşmalar yürürlüğe konulabiliyorsa (mahkemeye gitmek gerekmiyorsa), önceki çalışanınızın hareketlerini kısıtlayabilirsiniz ve böylece işinizi de korumuş olursunuz.

İşten ayrılmaya karar veren çalışanınızın işte kullanılan hiçbir iletişim bilgisini kullanmamasına da dikkat etmelisiniz. Bu gizli bilgileri (müşteri bilgileri, fiyatlandırma, kontrat detayları...vb) kullanmasına kesinlikle engel olmalısınız ve bunu kesinlikle iş sözleşmenizde belirtmelisiniz.

Bu gibi senaryolarda en kötüsü gözönüne alınarak bir sonraki iş sözleşmesinde yer alması gereken maddeler şöyle belirlenebilir:

- Çalışanınızın sizinle yarışmasını önlemeli, eğer sizinle beraber çalışıyorsa müşterilerinizin dikkatini çekmesini engellemelisiniz.

- Anlaşmanızdaki “Gardening leave” maddesiyle onu makul bir süre piyasadan uzak tutmalısınız

- Anlaşma hükümleri işle ilgili önceki ve sonraki bilgilerin gizliliğini korumalı.

- Sözleşmeniz makul ve kısıtlayıcı bir sözleşme olmalı.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.