Haberler

Kemer Country'de kreşe de haciz geldi

Tarih: 3 Eylül 2008 Kaynak: Hürriyet
Kemer Country projesini inşa eden Kemer Yapı'nın patronu Esat Edin finansal krize girince, Kemer Country içinde yer alan Kemer Golf&Country Club'ın bazı bölümleri alacaklılar tarafından haciz edilmeye başlandı. İlk olarak icra memurlarının spor salonundaki fitness aletlerine el koymasıyla fitness salonu kapanan Kemer Golf&Country Clup'ta geçen hafta da kulüp evi Hayat içinde yer alan Bistro, Clup Room, kitap evi, HayArt Performans ve Güzel Sanatlar Merkezi ile Kids Club da faaliyetlerine ara vermek zorunda kaldı.

Golf Kulübü içinde yer alan Golf Bar ile Kulüp Salonu'da haciz işlemlerinden dolayı kapanan Kemer Golf&Country Club'ın yetkilileri, kulüp üyelerine yazılı açıklama yaparak "Kulübümüz ekonomik bir darboğazdan geçerken, en büyük alacaklı bankamız ile birtakım sıkıntılar yaşandı. Üzgünüz... Bu durum maalesef bazı hizmet noktalarımıza, dolayısıyla sizlerin kulüp yaşantınıza da yansıdı. Biz KC&CC yönetimi ve çalışanları olarak kulübümüz için tüm gücümüzle yılmadan hizmete kararlıyız" dedi. Açıklamada, kulüp evi Hayat içinde yer alan, Bistro, Clup Room, Kitap Evi, HayArt Performans ve Güzel Sanatlar Merkezi ile Wellness ve Fitnes Kulübü içinde yer alan Spinning dersleri ve Aletli Fitnees Salonu'nun faaliyetlerine ara verdiği belirtilerek, kış dönemlerinde çocuklara tenis, golf, pony, yüzme, basketbol ve fitnees eğitimlerinin verildiği Kış Akademileri'nin de bu yıl hizmet vermeyeceği açıklandı. Kemer Golf&Country Clup içerisindeki Tenis Cafe, Rotunda Cafe, Driving Range Cafe, Padok Cafe ile Starbucks ise rutin faaliyetlerine devam ediyor.

'Ortak Girişim Grubu' oluşturmuştu
Kemer Country'nin yaratıcısı olan işadamı Esat Edin, finansal açıdan zor duruma düşünce şirketteki hisselerini satışa çıkarmış, site sakinleri de Kemer Country'deki yaşamın bozulmaması için Edin'in 55 milyon dolar değerindeki hisselerini almak için "Ortak Girişim Grubu"adıyla örgütlenmişti. Borusan CEO'su Agah Uğur, Akbank Genel Müdürü Zafer Kurtul, İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, Garanti Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Metin Ar, UND eski Başkanı Çetin Nuhoğlu gibi iş dünyasının önde gelen isimlerinin de oturduğu Kemer Country ve Kütük Ev sakinlerinden oluşan 40 kişilik "Ortak girişim Grubu", bugüne kadar yaklaşıl 28 milyon doları bir araya getirmiş, grup geri kalan parayı tamamlamak için kendisine büyük ortak arayışına girmişti.

Ortak Girişim Grubu, soruna çözüm bulunamadığı takdirde neler yaşanabileceğini öngören bir mektubu da tüm ev sahiplerine göndererek planlarını anlatmıştı. Kemer Yapı'nın iflas etmesi halinde ortaya çıkacak olumsuzlukları berteraf etmenin yolunun şirketin hisselerinin satın alınması olduğu vurgulanan mektupta, "Golf alanları icra yolu ile satılırsa yeni sahibi tarafından yapılaşmaya açılabilir. Böyle bir arazinin imara açılması, bizim evlerimizin tüm değerini düşürür. Orman üst kullanım hakkı ve turizm izni iptal edilebilir. Bu durumda orman üst hakkı kullanılarak yapılan (Kütük evler kastediliyor) tüm evler risk altında olacaktır. İpotekli evlerin icra yoluyla satılması gündeme gelir. Kemer Golf Club kapanabilir. 2B arazisinin yoğun yapılaşmaya açılması halinde buraya başka bir alıcı yoğun inşaat yapabilir. Bu durumda Yalıkonaklar ve Kemerboyu arkasında Çin Seddi gibi bir etki yaratır" denilmişti.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.