Haberler

Kalamış Marina’da ipler kasım ayında kopacak

Tarih: 3 Eylül 2008 Kaynak: Akşam Yazan: Halil Okşit
10 metrelik bir teknenin aylık kirasının 500 euro, sırada 200 teknenin olduğu Kalamış Marina’nın geleceği tartışılıyor. Kalamış ve Fenerbahçe Marinalarında, Kadıköy Belediyesi ile maliye Bakanlığı arasındaki çekişme kasım ayını bekliyor. Setur Marina’nın işlettiği Kalamış Marina’nın taliplileri arasında Ülker adı öne çıkıyor.

Kirası 120 Bin YTL
Maliye Bakanlığı ile Kadıköy Belediyesi’ni mahkemelere düşüren Kalamış Marina, Setur tarafından aylığı 120 bin YTL ’lik “İşgaliye parası” karşılığı işletiliyor. Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, AkŞam’a yaptığı açıklamada, kasım ayının önemine dikkat çekerek, şunları söyledi: “Kalamış Marina protokolü 5 yıl önce bozuldu. 5 yıldır Maliye ile uzlaşmaya çalışıyoruz. Başvurularımıza cevap verilmedi. Kasım ayında Maliye marinaya el koyabilir.” Setur Marinaları’nca işletilen Kalamış Marina, denizde 1.069, karada 220 yatlık kapasiteye sahip. 4 restoran, 1 brasserie gibi sosyal alanlar ve 375 araçlık otopark da var.

"Marinada Küçük Hissedarız"
Ülker, konuyla ilgili sorumuza şu yanıtı verdi: “Yıldız Holding olarak bahsi geçen marina projeleriyle bir ilgimiz bulunmamaktadır. Holding bünyesindeki şirketlerden Sağlam İnşaat, Pendik’teki marina projesini yürüten şirkette küçük bir hisseye sahiptir.”

El Konursa Belediye Dava Açacak
KadIköy Belediye Başkanı Selami Öztürk konuyla ilgili sorularımızı şöyle cevapladı.

- Kalamış Marina’da yeni bir döneme girileceği görülüyor. Bu duruma nasıl gelindi? 

Kalamış ve Fenerbahçe Marina, 1988’de Turgut Özal tarafından açıldı. O yıllardan bu yana protokolle özel sektöre kiraya verildi.

- Aranızdaki anlaşma nasıl bozuldu?

2 yıl önce açılan bir dava sonucu mukavele bozuldu. Bakanlık da bizimle mukaveleyi bozdu. Bu da kiracıya yarıyor. Kiracı yıllardır aylık 120 bin YTL işgaliye parası ödüyor orada.

- Siz şu anda ne yapıyorsunuz?

Biz anlaşma zemini arıyoruz. Maliye’ye yeni ihaleye çıkmak için anlaşma önerdik. Maliye Bakanlığı’ndan cevap gelmedi. Kasımda iptal edilen mukavelenin etki süresi bitiyor. Maliye büyük ihtimalle marinaya el koyacak. Ben de teslim olmayıp karşı dava açmaya hazırım. El koyarlarsa 100 trilyon liralık maliyetimi bilirkişi ile tespit ettirdim. Onu isterim.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.