Haberler

Tarihi Odunpazarı evleri dünyayı ağırlıyor

Tarih: 3 Eylül 2008 Kaynak: Yeni Şafak Yazan: Kaya Yeşilkaya
95 ülkede faaliyetlerini gösteren AIESEC Bursa'ya dünyanın dört bir yanından yabancı öğrenci getirdi. Tarihi Odunpazarı evlerini ziyaret eden öğrenciler lületaşı, cam ve gümüş işlemeciliği ürünlere hayran kaldılar.

95 ülkede faaliyet gösteren dünyanın en büyük öğrenci organizasyonu olan ve Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu, Genç Başarı Vakfı gibi kurumlarla ortak çalışmalar yürüten AIESEC Türkiye kapsamında Bursa'ya gelen yabancı öğrencilerin ilk durağı tarihi Odunpazarı evleri oldu. AIESEC Eskişehir sorumluları eşliğinde dünyanın bir çok kentinden gelen 60 kişilik grup, tarihi bölgede yeniden hayat bulan evler, Beyler Sokak, Atlıhan El Sanatları Çarşısı, Kurşunlu Camii ve Külliyesi, Odunpazarı Belediyesi Nikah Dairesi, Kara Kamil İletişim Merkezi ve Osmanlı Evi başta olmak üzere Odunpazarı Bölgesinin tarihi güzellikleri arasında keyifli bir kültür gezisi yaptılar. Özellikle Atlıhan Geleneksel El Sanatları Çarşısı'na büyük ilgi gösteren konuklar, lületaşı, cam ve gümüş işlemeciliği ustalarının yaptığı birbirinden değerli ürünlere hayran kaldılar. Ülkelerine götürmek üzere bir çok el emeği göz nuru ürünü satın alan konuklar, böylelikle hem geleneksel el sanatlarımızın yurt dışında tanıtılmasına hem de bölgenin ekonomisine katkı sağladılar. 

Mimariye hayran kaldılar 
Tarihi Odunpazarı Bölgesi'nde keyifli bir gezi yapma imkanı bulan öğrenciler, bölgenin tarihi atmosferinden ve özellikle evlerin mimari yapısından çok etkilendiklerini ifade ederek, bir daha Türkiye'ye geldiklerinde tarihi Odunpazarı Evlerinde kalmak istediklerini vurguladılar. Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı'ya da bizleri gösterdiği yakın ilgi ve misafirperverlik için teşekkür ediyoruz diyen öğrenciler, kendi ülkelerinde böyle tarihi mekanların olmadığını ve yapılan çalışmalarla bu bölgenin kent'e kazandırılmasının önemli bir hizmet olduğunu belirterek, ülkelerine döndüklerinde Türkiye'ye gelmek isteyen arkadaşlarına Odunpazarı Bölgesinden ve tarihi Odunpazarı Evlerinden bahsedeceklerini vurguladılar.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.