Haberler

Yeni otogar Kilis'in vizyonu olacak

Tarih: 3 Eylül 2008 Kaynak: Yeni Şafak Yazan: Kemal Uğur Ünler

Kilis'de Şehirlerarası Otobüs Terminali yapımına başladı. Kilis'in vizyonunun değişeceğini belirten Kilis Belediye Başkanı Bulut, 'Modern mimarisiyle tasarlanan otogar her türlü yolcu ihtiyaçlarına cevap verebilecek tarzda yapılacak' dedi.

Gaziantep'te Kilis Belediyesi tarafından yaptırılan Yeni Otogar ve Çok Amaçlı Salon yapımının ihalesinin ardından otogar yapımına başlanıldı. Kilis'in vizyonunun değişeceğini belirten Kilis Belediye Başkanı Av. M.Abdi Bulut "Kilis için modern mimarisiyle tasarlanan ve her türlü yolcu ihtiyaçlarına cevap verebilecek tarzda yapılacak olan Şehirlerarası otobüs terminal binasında 20 peron 12 bilet satış noktası, bekleme salonu, özel araç otoparkı, otobüs ve minibüs otoparkı ile birlikte bekleme salonunda kafeteryası, marketi, lokantası ile her türlü yolcu ihtiyaçlarını karşılayacak kapasitede olacaktır' dedi. Ayrıca otobüs araç giriş ve çıkışları çevre yoluna bağlantılı olarak açılacak yeni yoldan sağlanacağını da belirten Başkan Bulut, böylece şehir içerisinde trafik sıkışıklığının da giderileceğini söyledi.

Mevcut otogar yetersiz
Otogarı kısa zaman içerisinde tamamlamayı planlayarak Kilisliler'e ve kent misafirlerine sunacaklarını söyleyen Bulut, 'Ülkemizde karayolu taşımacılığının ulaşım sisteminde ağırlığının giderek artması, her yıl sefere konulan modern araçlarla yol ve terminal hizmetlerinin kalitesinin yükselmesini zorunlu hale getirmiştir' diyerek, yılllardan beri Kilis'e hizmet veren mevcut otogarın ihtiyacı karşılamakta yetersiz kaldığını söyledi. Ayrıca mevcut otogarın düzensiz olmasından kaynaklanan bazı karışıklıklara neden olduğunu da dile getiren Başkan Bulut, 'Biz de Kilis'e yeni ve modern bir otogar kazandıracağımıza söz vermiştik.Şimdi bu sözümüzü yerine getirmek için bugün burada otogarın yapımı için start veriyoruz' şeklinde konuştu.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.