Haberler

20 yıl sonra nasıl bir Melikgazi istiyorsunuz

Tarih: 3 Eylül 2008 Kaynak: Yeni Şafak
Melikgazi Belediyesi 'Kayseri'nin 20 yıl sonra nasıl olması gerekir' adlı bir proje yarışması düzenledi. Yedi aylık bir çalışmanın ardından hazırlanan 190 projeden 25'i finale kalmayı başardı. Birincinin çıkmadığı projeden ikinci ve üçüncü olanlara çeşitli hediyeler verildi.

Kayseri Melikgazi Belediyesi tarafından başlatılan proje yarışmasıyla Kayseri'nin 20 yıl sonra nasıl olması gerektiğini vatandaşlar belirledi. Yedi aylık bir çalışmanın ardından hazırlanan 190 proje Melikgazi Belediyesi'ne teslim edildi. Hazırlanan projelerden 25'i finale kalmayı başardı. Finale kalan projeler arasında ise Kayseri'nin sosyal, ekonomik ve kültürel yapısının tamamını ele alan bir proje hazırlanmadığı için birinci seçilemedi. 25 proje içerisinden ikinci, üçüncü ve dördüncüler belirlendi. Dereceye giren proje sahiplerine düzenlenen törenle ödülleri verildi. Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, katılımcı belediye anlayışıyla hareket ettiklerine dikkat çekti. Vatandaşların proje yarışmasına göstermiş oldukları alakadan dolayı oldukça mutlu olduklarını ve bu tür yarışmaların gerekliliğini bir kez daha anladıklarını belirten Büyükkılıç, bundan sonraki çalışmalarda hazırlanan projelerin mutlaka dikkate alınacağını söyledi. Kendilerine sunulan projelerin tamamını büyük bir ciddiyetle incelediklerini ve her birinin kendilerine yeni fikirler verdiğini kaydeden Büyükkılıç, bu projeler arasında bir sıralama yapmak zorunda olduklarını ve bu doğrultuda derecelerin ortaya çıktığını söyledi. Melikgazi Kaymakamı Nusret Dirim ise birçok kuruluşun vatandaşla iç içe olmaya çalışmasına rağmen bunu başaramadığını söyledi. Melikgazi Belediyesi'nin yapmış olduğu proje yarışmasıyla belediye vatandaş işbirliğinin en güzel örneğini sergilediğini kaydeden Dirim, hizmet verdiği insanların görüş ve düşüncelerinden yararlanan kurumların her zaman bir adım önde olduğunu dile getirdi. Proje yarışmasında, Engin Algor ikinci olarak 3 bin 500 YTL, Hasan Koramaz üçüncü olarak 2 bin YTL ve Fatih Öztürk dördüncü olarak bin YTL'lik mansiyon ödülünü almaya hak kazandı.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.