Haberler

Peyzaj Mimarları Odası Öğrenci Üye Kolu (PMOGenç), Erzurum'da Yaz Kampı Düzenledi

Tarih: 8 Eylül 2008

Peyzaj Mimarları Odası Öğrenci Üye Kolu (PMOGenç) Yaz Kampı, 15 üniversiteden 26 öğrencinin katılımıyla 18 - 31 Ağustos 2008'de Erzurum‘da gerçekleştirildi.



İlk günü, öğrencilerin bulundukları illerden çalışma alanına gelmesi ve konaklama yapacakları yerlere yerleşmeleri ile başlayan kampın ikinci gününde ise önce kentin tarihsel ve kültürel dokusu ve eski Erzurum‘daki bahçe ve avlu örnekleri incelendi. Atatürk Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü tarafından uygulaması yapılan Botanik Bahçesi, Bölüm Başkanı Prof.Dr. Hasan Yılmaz tarafından slayt gösterisi ile tanıtıldı. Sunuşun ardından bahçe, Hasan Yılmaz ve bölüm araştırma görevlileri Prof.Dr. Oğuz Yılmaz ve Peyzaj Mimarları Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayşegül Oruçkaptan tarafından öğrencilere gezdirildi.

Oğuz Yılmaz'ın Türk Bahçe Sanatı ile ilgili sunumunun ardından öğrencilerden oluşan çalışma grupları, Botanik Bahçesi içerisinde belirlenen alanda, almış oldukları bilgiler doğrultusunda proje çalışmalarına başladı. Atatürk Üniversitesi Rektörü ve Ziraat Fakültesi Dekanı'nın da hakkında bilgilendirildiği çalıştay, üçüncü gün devam etti.



Kampın dördüncü gününde öğrenciler tasarımlarını aralarında Oğuz Yılmaz, Ayşegül Oruçkaptan, Hasan Yılmaz ve akademisyenlerin bulunduğu bir gruba sundu.

Uygulamaya ağırlık verilen kampın ikinci haftası, Ata Botanik Parkı'ndaki çim alanın tesis edilmesi, alanın kaba ve ince tesviyesi, çim tohumu ekimi, kapak gübrelenmesi ve silindir çekimi çalışmalarıyla geçti. Öğrencilerin bizzat yer aldığı bu uygulamalar, yer döşeme ve duvar çalışmaları ile sürdü. Ata Botanik Parkı'nda uygulanmak üzere yaz okulu öğrencileri tarafından tasarlanan "Türk Bahçesi" uygulandı.

Ulusal ve yerel basın, uygulama haftasında kampı ziyaret ederek çeşitli röportajlar gerçekleştirdi. Oda yöneticileri, akademisyenler ve öğrencilerle yapılan röportajlar ile çalışmadan görüntüler, Erzurum‘da yayın yapan yazılı ve görsel basının yanı sıra NTV, Kanal 24 gibi ulusal kanallarda da yayınlandı.



Kamp süresi boyunca yapılan PMOGenç yeni dönem çalışma planı toplantılarının birincisine, sonbahar aylarında bütün üniversitelerde eş zamanlı olarak yapılacak temsilcilik seçimleri konu oldu. Seçimlere örgütlü çalışmalar içinde nasıl bir anlam yüklenmesi gerektiği, PMOGenç‘in seçim öncesi ve sonrası süreçten beklentileri, amaç, kapsam, hedefler, sürecin nasıl örgütlenmesi gerekliliği, örgütlenmenin araçları, zamanı ve temsilcilik seçimlerinin işleyişini tanımlayan öğrenci yönetmeliği PMOGenç‘liler tarafından tartışıldı. 

2009 toplantısı Türkiye‘de, PMOGenç‘in ev sahipliğinde yapılacak olan "ELESA Minimeeting Türkiye" programı çerçevesinde, 2008 Avusturya toplantısına PMOGenç‘i temsilen katılan E. Nazlı Malkoç tarafından bir sunum yapıldı. ELESA 2008 toplantısının öğrencilerle paylaşımının ardından, Türkiye‘de yapılacak organizasyonun ana teması üzerine bir forum gerçekleştirildi.

Ayrıca futbol karşılaşmaları, sinema gösterimleri, Erzurum‘un tarihsel ve kültürel bölgelerine gezilerin düzenlendiği kampın son gününde yapılan törenle Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hikmet Koçak, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mükerrem Kaya ve Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Hasan Yılmaz‘a PMOGenç Yaz Kampı'na verdikleri destekten ötürü plaketleri verildi. Doç.Dr. Sevgi Yılmaz, Doç.Dr. Üstün Özen, Yrd.Doç.Dr. Yahya Bulut, Yrd.Doç.Dr. Serkan Özer, Dr. Murat Zengin, Ar.Gör. M.Akif Irmak ve Özge Almaz‘a ise kamp programına katkıları ve ilgilerinden dolayı Peyzaj Mimarlığı Odası Yönetim Kurulu adına Ayşegül Oruçkaptan tarafından teşekkür belgeleri verildi. Türkiye'nin dört bir yanından ve 15 değişik üniversiteden Erzurum'a gelen PMOGenç üyelerine de katılımcı belgeleri verilerek teşekkür edildi.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.