Haberler

Güvercinlik dosyası Başbakan’da

Tarih: 9 Eylül 2008 Kaynak: Hürriyet
Bodrum’un cennet köşelerinden, mavi denizi, yemyeşil Halep çamı ormanları ile ünlü Güvercinlik Koyu, kirliliğe teslim oldu.

Bin kişilik arıtma tesisinin yeterli gelmeyerek atık suların denize ve ormana boşaltılması, nüfusun 25 yılda 150’den 25 bine çıkması tatil beldesini cehenneme çevirdi. Son iki hafta içerisinde de yetersiz denetim sonucu, trol teknelerinin tonlarca ölü balık ve sintineyi koya boşaltması nedeniyle 4 kilometrelik sahil şeridi mezbeleliğe döndü. Pis koku ve kirlilik nedeniyle Güvercinlik Koyu sahilindeki restoran ve kafeteryalarda oturulamaz, denize girilemez hale geldi. Otellerdeki Alman, Hollandalı ve Belçikalı turistlerin bölgeyi terk etmesi turizmcileri isyan ettirdi.

15 yıldır Güvercinlik Köyü’nde hizmet veren üç yıldızlı 300 yataklı Bargilya Otel’in yöneticisi Oktay Şanlı, tesisi terk eden turistlerin acenteler aracılığıyla tazminat talebinde bulunduğunu belirterek, "Tesisimde sezonda 4 bin turist konaklama yaparken son haftalarda turistler aşırı kirlilik nedeni ile kaçmaya, üstelik acenteleri aracılığı ile ’tatil yapamadık, denize giremedik’ diyerek tazminat talep etmeye başladılar" diye konuştu.

50 yıllık sorun
Birkaç hafta önceki Bodrum ziyaretinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a koyun sorunlarını içeren kapsamlı bir dosya sunduğunu ve yardım sözü aldığını aktaran Güvercinlik Köyü Muhtarı Mehmet Gereme, "Ülkeye yılda 5 milyon euro gelir getiren köyümüzün 50 yıllık sorununun çözülmesi için bu paranın beşte biri yeterli. Yıllardır, köyü bekleyen tehlikeleri ve acil sorunları yerel ve genel idarecilere, ilgili bakanlıklara anlatmamıza, iletmemize rağmen bir sonuç alamadık. Tek ümidimiz Başbakan Erdoğan’a kaldı. Erdoğan’ın verdiği yardım sözünü tutacağına inanıyoruz. Ayrıca önümüzdeki ay, Güvercinlik’te turizmci, işletmeci ve Güvercinlik İçin El Elele Geleceğe Komisyonu ile birlikte Başbakan Erdoğan’a ziyarete giderek çözüm için destek isteyeceğiz. Güvercinlik Koyu’nun göz göre göre elden gitmesini içimize sindiremiyoruz. İlgisizlik, sorumsuzluk ve yatırımsızlık devam ederse gelecek yıl Güvercinlik’te turizm yapmak hayal olur, cennet koy pislik cennetine döner" diye konuştu.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.