Haberler

Büyükşehir, temiz çevre için 200 milyon YTL harcayacak

Tarih: 9 Eylül 2008 Kaynak: Yeni Şafak
Menemen ve Ayrancılar-Yazıbaşı Bölgesinin atık sularını toplayıp arıtma tesisine iletecek 42 kilometrelik kanal hattı için ihaleye çıkmaya hazırlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi deniz, nehir ve tarım alanlarını kirlilikten kurtaracak projeler için 200 milyon YTL'lik kaynak ayırdı.

Yerleşim yerlerinin yıllardır kanayan yarası olan "evsel atık su" sorununu çözmek için 11 arıtma tesisi projelendiren, İzmir Yüksek Teknolojik Atıksu arıtma tesisini tamamlayan, Urla, Ayrancılar -Yazıbaşı, Bayındır, Kemalpaşa, Menemen, Seferihisar ve Torbalı Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisleri'nin yapımını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de ilçe ve beldelerde arıtma sistemini sağlıklı çalıştırmak için kanal yatırımlarına başladı. Kanal şebekesi olmayan yerlerde kanal şebekesi döşeyecek olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplayıcı hatlarla da evsel atıkların arıtma tesisine ulaşmasını sağlayacak. Böylelikle yerleşim yerlerinin alt yapı sorunu tümüyle ele alınarak çözülmüş olacak. Yapımı devam eden 40 bin kişilik Ayrancılar -Yazıbaşı Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ile 100 bin kişilik Menemen Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'ne yerleşim yerlerinin evsel atık sularını toplayıp iletmek için toplam 28 kilometre uzunluğunda toplayıcı hat yapılacak, 14 kilometrelik kanal şebekesi döşenecek. Ayrıca proje kapsamında Seyrek -Günerli bölgesinde 3 adet baca içi ve Ulukent'de de bir adet terfi merkezi inşa edilecek. Bu çalışma için İZSU ihale hazırlıklarını sürdürüyor. Ayrancılar -Yazıbaşı ve Kuşçuburnu'ndan gelen evsel atıksuları toplayarak Ayrancılar-Yazıbaşı Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'ne iletmek için de 11 kilometrelik toplayıcı hat inşa edilecek.

164 köyün atıksu sorunu çözülüyor
Deniz, nehir ve tarım alanlarını kirlilikten kurtaracak projelere 200 milyon YTL'lik kaynak ayırdıklarını açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, arıtma tesislerinin yapımının hızla devam ettiğini belirterek arıtma tesislerinin sağlıklı çalışabilmesi için ilçe ve beldelerde sıranın kanal yatırımlarına geldiğini vurguladı. Büyükşehir Belediyesi'nin toprağın, su havzalarının, denizin ve çevrenin korunmasına yönelik çalışmalarının, bütüncül bir proje olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, "Arıtma yatırımlarımızın tamamı işletmeye alındığında, Küçük Menderes, Gediz, Yarımada ve Nif havzasını kirlilikten kurtaracak, 48 belediye ve 164 orman köyünün evsel atıksu sorununu çözmüş olacağız" diye konuştu.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.