Haberler

Gayrimenkulünüzü elden çıkarmayın

Tarih: 22 Eylül 2008 Kaynak: Türkiye
Uzmanlar kriz zamanında ev ve arsa satışı yapılmaması gerektiğini belirterek “Aksi takdirde hem paranızdan hem arsanızdan olursunuz” uyarısında bulunuyor.

Küresel finansal krizin yol açtığı dalgalanmalar özellikle küçük ve orta ölçekli yatırımcıyı vuruyor. Krizden korunmanın yollarını anlatan uluslararası yatırım danışmanları, döviz cinsinden başta olmak üzere her türlü kısa borçlanmalardan kaçınırken, daha makul ve uzun vadeli borçlanmayı tavsiye ediyor. Uzmanlar menkul kıymet cinsinden kısa ve orta vadeli yatırımlarda, Hazine kağıdı ağırlıklı yatırım fonlarına yatırım yapabilineceği belirtiliyor. Uzmanlara göre gayrimenkulü çözüp, menkule bağlamayın. Geçmiş krizlerde, evlerini, arsalarını satıp faize hücum edenlerin elinde ne faiz kaldı ne emlağın kaldığı malum. İleride ortaya çıkabilecek muhtemel aşırı harcamalar için tasarruf yapın ve bir köşenizde, öngörülemeyen durumlar için nakit durumda finansman imkanınız olsun. Dünya borsaları, bu yıl, geçen yıllara göre ortalama üçte bir oranında değer kaybettiği için hisse senetleri oldukça ucuz hale geldi. Eğer en az 2-3 yıllık bir yatırım yapmayı planlıyorsanız mutlaka ileriye yönelik hisse senedi satın alarak portföyünüzde tutun. Uzmanlar, her kriz döneminin de bir sonucunun olduğunun altını çizerek, ekonomideki gelişmeler karşısındaki yatırımlarınızı panik havasında değil, araştırarak yapmanız gerektiğini vurguluyor.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.