Haberler

Herkes doğuştan müteahhit, 'ne olsa yaparım' bitmeli

Tarih: 23 Eylül 2008 Kaynak: Hürriyet
Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Sabri Özkan Erbakan, Türkiye'deki müteahhitlerin yüzde 95'inin özel çalışan müteahhit olduğunu belirterek, "Biz kamu müteahhitlerini tanıyoruz ama onları tanımıyoruz. Sektöre sertifikasyon gelmeli. 'Ne olsa yaparım'a nokta konmalı" dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) düzenlediği, "İnşaat ve Yapı Malzemeleri Sektör Kurulu İstişare Toplantısı"nda konuşan Erbakan, İstanbul'daki binaların yüzde 85'i ruhsatsız olduğunu, yapı denetimiyle binalarda bir miktar iyileşme sağlandığını söyledi. Erbakan, sigortacılığı bu işin içine sokmaya çalıştıklarını ancak başarılı olamadıklarını belirterek, "Başarılı olamayınca neden diye sorduk. 'Binalara güvenmiyoruz, müteahhit kim?' dediler" diye konuştu. "Doğuştan herkes müteahhit" diyen Erbakan, "Biz kamu müteahhitlerini tanıyoruz. Müteahhitlerin yüzde 95'i ise özel müteahhit. Onları tanımıyoruz. Sertifikasyon olayının mutlaka gelmesi lazım. 'Abi ne olsa yaparım' durumuna nokta koymanın zamanı geldi" dedi.

Fiyat farkı kararnamesi çıkıyor
Kamu İhale Kurumu (KİK) Başkanı Hasan Gül ise, müteahhitlere ödenecek fiyat farkına ilişkin hazırlanan fiyat farkı kararnamesinin bu hafta içinde çıkmasını umduklarını söyledi. Kararname 31 Mayıs 2008'den önce ihalesi gerçekleştirilen işleri kapsayacak ve fiyat farkı 1 Ocak 2008'den sonra yapılan ve yapılacak yapım işlerine yönelik ödenecek. Gül, hangi kalemlerde ödeme yapılacağının tespiti için öncelikle beklenmeyen fiyat artışı tanımı yaptıklarını anlattı.

Varlıbaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, KİK'in fiyat farkı konusunda yaptığı çalışmanın kimsenin derdine derman olmayacağını belirterek, "Dağ fare doğuracak. Bu konuda acil tedbirlerin alınmasını istiyoruz" dedi.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.