Haberler

Sıra Şair Eşref'e Geldi

Tarih: 23 Eylül 2008 Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Montrö ve Lozan gibi şehrin simge meydanlarının da içinde bulunduğu Şair Eşref Bulvarı’nı yeniden düzenleyecek. 1700 metrelik güzergahta yapılacak çalışmalar sırasında elektrik telleri de yer altına alınacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin ana arterlerinden biri olan Şair Eşref Bulvarı’nda düzenleme çalışmaları için yapım ihalesini gerçekleştirdi. 1700 metrelik güzergah üzerinde elektrik tellerinin yer altına alınacağı, orta refüj ve kaldırımların yeniden düzenleneceği bildirildi. Çalışmalar kapsamında, halen kilit parke olan tretuvarlar, tamiri daha kolay olan beton kaplama-aralarında bordür şeklinde yapılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yenileme çalışmaları, Şair Eşref Bulvarı’nın Gazi Bulvarı ve Gazi Osmanpaşa bulvarlarının kesişiminden başlayacak. Kentin simge meydanlarından Montrö ve Lozan meydanlarını takip eden düzenleme güzergahı, Alsancak Hocazade Camii’ni de geçerek Vahap Özaltay Meydanı’nda son bulacak.

Adım adım hedefe
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kent genelinde birçok cadde, bulvar ve meydanda düzenleme yaptıklarını hatırlatarak bu çalışmaların devam edeceğini söyledi. Oluşturulan ve uygulanan her proje ile İzmir’in çağdaş kent kimliğini koruyarak dünya kenti hedefine bir adım daha yaklaştıklarını kaydeden Başkan Aziz Kocaoğlu, “Bölgesel olarak rahatlama sağlayacak ulaşım düzenlemelerimiz, karayolu alt-üst geçitlerimiz, yeni bağlantı yollarımız; cadde, bulvar ve meydan yenilemelerimiz ile kentimizi çağdaş kimliğine yakışır hale getiriyoruz. Hazırladığımız her yeni proje, yaptığımız her düzenleme ile İzmir’i çizdiğimiz vizyon doğrultusunda hedefine taşıyoruz” dedi.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.