Haberler

Bayrampaşa Parkı tüm İstanbul'un uğrak yeri oldu

Tarih: 10 Ekim 2008 Kaynak: Zaman Yazan: Muhammed Çimen
430 bin metrekarelik alanıyla Türkiye'nin en büyük parkı olan Bayrampaşa Şehir Parkı, tüm İstanbul'un uğrak yeri oldu. Açılışını Başbakan R. Tayyip Erdoğan'ın yaptığı parkta gençler için 3 basketbol sahası, 2 tenis kortu ve 1 kum voleybolu sahası bulunuyor. Parkı çevreleyen yürüyüş ve koşu parkurundan özellikle bayanlar sabahları istifade ediyor. Çocukları da unutmayan parkta 3 adet çocuk oyun alanı, özürlü çocuklara da hizmet verecek şekilde tasarlanmış 1 adet oyun grubu, bin metrekare büyüklüğünde 1 adet çocuk macera parkı da mevcut. Parkta ayrıca gelen ziyaretçilere çiftlik hayatının yansıtılabilmesi amacıyla at ahırları bulunuyor.

İstanbul'da göçlerle birlikte kısa sürede artan nüfus, çarpık kentleşmeyi de beraberinde getirdi. İstanbul'un merkezinde yer alan ilçe sınırlarındaki yeşil alanlar göç dalgasından nasibini alarak büyük oranda tahrip edildi. Kentin merkezinde bulunan Bayrampaşa'yı gecekondulaşmadan arındıran belediye, bölgeyi yaşam merkezine dönüştürmek amacıyla fizikî, sosyal ve kültürel dönüşüm faaliyetlerine ağırlık verdi. 1994'te mevcut yeşil alanın 120 bin metrekare olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Hüseyin Bürge, yeşil alan miktarının bugün 800 bin metrekareye çıktığını belirtiyor.

Vatandaşların soluklanacağı yeşil alanların arttığı ilçede Şehir Parkı'nın yanı sıra 65 adet park ve çocuk oyun alanı bulunuyor. 6 bin metrekarelik alana sahip Cevatpaşa Spor Tesisi, futbol sahası, basketbol sahası, tenis kortu, park alanı, koşu parkuru ve gezi alanlarından oluşuyor. İsmetpaşa Parkı da basketbol ve voleybol sahasıyla özellikle gençlerden ilgi topluyor. Belediye tarafından düzenlenen sokak basketbol turnuvası burada gerçekleştiriliyor. Parkta ayrıca bilgi merkezi yer alıyor. İçerisinde 20 bin kitaplık kütüphane, internet kafe ve etüt salonları bulunan merkeze özellikle öğrenciler ilgi gösteriyor. Bilgi evinin bir benzeri Kocatepe ve Altıntepsi mahallelerinde yer alıyor.

İlçedeki araziler yeşil alanı muhafaza edecek şekilde çok amaçlı olarak yeniden yapılandırılıyor. Bunun en güzel örneği Beşi Bir Yerde Hizmet Tesisi. İçerisinde otopark, sabit pazaryeri, âfet yönetim merkezi ile kurban satış ve kesim merkezinin yer aldığı iki katlı tesisin üzerindeki 50 bin metrekarelik alana spor tesisi ve park yapılacak. Terazidere Suni Çim Sahası altında ise bowling, yüzme, fitness, skuaj, kafeterya, sinema salonu, jakuzi, Türk ve Fin hamamı gibi fonksiyonları içinde barındırarak çok amaçlı spor salonu hizmet veriyor.

İlçe nüfusunun yüzde 35'inin Balkan orijinli vatandaşlar tarafından oluştuğunu söyleyen Belediye Başkanı Hüseyin Bürge, Bayrampaşa E-5 koridoruna açılan 10 dönümlük araziye Balkan Kültür Merkezi kurulacağını belirtiyor. Merkez, bin 500 kişi kapasiteli konser ve kongre salonu, 200 kişilik sinema salonu, lokanta, barkovizyon salonu, sergi ve seminer salonları, 300 kişilik tiyatro salonu, açık otopark, dükkanlar ve gezi alanından oluşacak. Kapatılan Bayrampaşa Cezaevi'nin yerine ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte kültür sanat parkı yapılması düşünülüyor.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.