Haberler

İçinden Su Geçen Kent

Tarih: 12 Kasım 2008
Sinpaş GYO, su ve yeşille iç içe bir atmosferde, keyif veren, hayatı kolaylaştıran ve çevre mimarisiyle dünyanın ilgi odağı olan Phuket Adası Laguna bölgesindeki doğal Lagün’lerden esinlenilerek Samandıra-İstanbul’da projelendirdiği Lagün Projesi’yle masalsı bir yaşam sunuyor.

Küçük ırmaklarla birbirine bağlı lagünlerin yer aldığı Lagün- Samandıra Projesi’nde 29 göl ile bir su coğrafyası oluşturan Sinpaş GYO, ayrıcalıklarla dolu bir hayatı, güzel şehir İstanbul’da yaşamak isteyenleri Lagün’e davet ediyor.

Dünyada Phuket Adaları (Tayland) ve Dubai’deki birkaç projede bulunan lagünleri Türkiye’de ilk kez yorumlayan Sinpaş GYO’nun Lagün Projesi dünyadaki sayılı örnekleri arasındaki yerini aldı. Suyla yaşam trendinin öncüsü Sinpaş GYO, her biri lagünleri gören manzaraya sahip teras bahçe evler, bahçeli evler, müstakil villalar, butik otel, binicilik klubü ve Zen Kulüp ile yaşam kültürünün bütün öğelerini içinde barındırıyor.



Lagün’de Su ve Doğanın Lüksü
Mavi ve yeşilin bütünleşerek çevrelediği Lagün’de suyun dinlendirici etkisiyle doğanın yenileyen, tazeleyen etkisi etrafı sarıyor. Lagün'deki yeni yaşam kültürünün buluşma noktası ise Zen Club. Tamamıyla Zen felsefesine göre tasarlanan Zen Club, açık yüzme havuzu, fitness ve SPA'sıyla ruhen ve bedenen arınmayı sağlayacak pek çok hizmeti bir arada sunuyor. Lagün de trafik kirliliği olmaması için otoparklar yeraltına alındı. Projede, lagün manzarasını izleyebilmek için evlerin cam yüzeyleri oldukça geniş dizayn edildi. Ayrıca Lagün boyunca uzanan 2 kilometrelik yürüyüş bandı oluşturuldu.

Lagün’de dileyenler, açık ve kapalı manejlerde özel eğitmenler yardımıyla at binmenin keyfini de çıkaracak.

Lagün Otel-Residance ise otel konforunda bir evde yaşamak isteyenler için her türlü olanağın düşünüldüğü, Lagün’ün özgün mimarisini aratmayacak standartlarda dizayn edilen bir butik otel. Lagün Butik Otel Residence’ıyla Lagünlüler hem konuklarını misafir edebilecek hem de otel konforunda residence hizmetlerinden yararlanabilecekler.

Sinpaş Lagün’de Lilyum, İris, Mimoza, Lotus ve Anemon isimli beş farklı mimariye sahip teras, bahçe ev ve müstakil villalar yer alıyor.

İster Bahçeli İster Teraslı Lilyum Evleri
Lilyum Bahçeli ve Lilyum Teras olmak üzere iki bölümden oluşan Lilyum Evleri yaşam kalitesini artıracak düzeyde bir modernlik arayışı ve estetik fonksiyonelliği bir araya getiriyor. Lilyum Evlerinde salon ve ebeveyn süiti de dahil olmak üzere tüm yaşam mekanları eşsiz Lagün manzarasına sahip.

Lilyum Bahçeli Ev’in salonu ve mutfağından çıkılan 21 m2’lik geniş teras, iç ve dış mekan ilişkisini zenginleştiriyor. Bir salon büyüklüğündeki 33 m2’lik ebeveyn süiti de eşiz bir lagün manzarasına açılıyor. Ebeveyn süitinden ve odalardan çıkılabilen 19 m2 büyüklüğündeki teraslar lagünün nefes kesen manzarasına bakıyor.

Lagün’ün Doğasına Açılan Salon: İris Evleri
Tasarımlarında fonksiyonellik, sadelik ve modernliğin öne çıktığı İris Evleri’nde, cepheden yere kadar inen camlar ışık ve manzarayı içeri davet ediyor. İris Villaları’nda Bahçeli Ev yeşile, Teras Ev ise lagünlerin olağanüstü manzarasına açılıyor. İris Bahçeli Ev’de villanın salonunu mutfak ve hobi alanlarıyla birleşen 25 m2’lik iç veranda ile lagünün doğasına açılan bir salona çevrilebiliyor. İris Teras Ev’in 41 m2 büyüklüğündeki salonundan 26 m2’lik dev bir terasa çıkılıyor. Aynı zamanda mutfağa açılan bu dev terasın pergolalı tavan dizaynı bulunuyor. İris evlerinde de tüm Lagün evlerinin ortak özelliği olarak tüm yaşam mekanları su ve yeşil manzarasına açılıyor.

 



Mimoza Villaları
730 metrekare büyüklüğündeki Mimoza Villaları geniş salon ve mutfağından çıkılan dev kış bahçesiyle dikkat çekiyor. Lagün manzaralı wellness salonu, kapalı veya açık yüzme havuzu ve saunası evinizde yaşadığınız her dakikayı özel kılıyor.

Lotus Villaları
Bahçesinde bulunan keyif terasıyla bütünleşen 43 metrekare büyüklüğündeki salonu, 2 kat boyunca uzanan galerisiyle manzarayı evin içine çeken sofistike bir mimari anlayışın eseri. 35 metrekare büyüklüğündeki ebeveyn süitinde özenle tasarlanmış giyinme, yatma ve duş bölümleri hem ebeveyn hem de odalardan çıkılabilen 12 metrekare terası detaylarda gizlenen güzellikler arasında yerini alıyor.

Anemon Villaları
749 metrekare büyüklüğündeki Anemon villaları, tam bir masal villası. Lagün boyunca uzanan villaların en büyüğü olan Anemon Villaları, zengin mimari özelliklere sahip. 59 ve 90 metrekare büyüklüğünde biri bahçe ve havuza diğeri lagün manzarasına açılan iki salonlu Anemon Villaları'nda yaşam bir ayrıcalığa dönüşüyor. Kapalı havuz, sauna ve hamamdan oluşan wellness salonu, açık yüzme havuzu, balkon, teras, iç balkon ve kış bahçesiyle dört mevsim güzellikleri Anemon Villalarının ayrıcalığında saklı.

Lagün Nedir?
Lagün’ün Türkçe karşılığı denizkulağı. Denizden bir şekilde koparak oluşan göle lagün deniyor. Bir kıyı şeridiyle denizden ayrılan değişken tuzluluktaki su kütlesi olan lagünün küçük de olsa denize bağlantısı bulunabiliyor. Küçükçekmece ve Büyükçekmece gölleri birer lagün olma özelliği taşıyor.

Teknolojik Üretim
Lagün Villaları’nın dış cephelerine, UV ışınlarına karşı 100 yıl garantili Seranit markalı granit seramik, sinüsoidal oluklu metal levha ve akrilik boya kullanılarak özgün ve estetik bir görünüm kazandırılıyor.

Günümüzün en son teknolojileriyle konut üreten Sinpaş; Lagün’de yapılarda depreme dayanıklı olması amacıyla perde ve kiriş çerçeveli duvar tasarımı uyguluyor.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.