Haberler

Eyüp Osmanlı Parkı ve Sosyal Tesis ile daha güzel...

Tarih: 2 Aralık 2008 Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi



Eyüp Osmanlı Park ve Osmanlı Park Sosyal Tesisleri'ni açan Başkan Topbaş, "Bir kültür vadisine dönüştürdüğümüz Haliç'e Leonardo da Vinci'nin projesini çizdiği ‘Yaya Geçiş Köprüsü'nü inşa edeceğiz" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Eyüp'te Haliç sahilinde düzenlediği Osmanlı Parkı ile inşa ettiği Sosyal Tesis Başkan Kadir Topbaş ve Eyüp Belediye Başkanı Ahmet Genç tarafından hizmete alındı. Törende İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin çok sayıda bürokratı da hazır bulundu.

Törende konuşan Başkan Kadir Topbaş, Başbakan Erdoğan'ın belediye başkanlığı döneminde tam anlamıyla temizlenen Haliç'in artık yaşayanlara ve ziyaret edenlere mutluluk veren bir gezi ve kültür vadisi haline dönüştüğünü belirterek, "Geleneksel kültürümüzden ve kültürel mirastan önemli izler taşıyan Haliç'i yatırımlarla kültür-sanat ve aktivite vadisine dönüştürüyoruz. Burada daha önce bakımsız kalan Osmanlı Parkı'nı her şeyi ile yeniledik ve içine güzel bir sosyal tesis inşa ettik. Yeşil alanlarıyla, havuzlarıyla ve güvenliğiyle bu bölge 24 saat yaşanacak bir mekan oldu. Büyükşehir Belediyesi olarak özellikle İstanbul turizmini geliştirecek alanları arttırıyoruz" diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal tesislerinin her yıl 7 milyonun üzerinde insanı ağırladığına dikkat çeken Başkan Topbaş, göreve geldiklerinde sahillerin ve parkların işgal edilmiş olduğunu hatırlattı. Çok önemli bir mücadeleyle şehrin bütün sahillerini ve parklarını İstanbullulara açtıklarını anlatan Kadir Topbaş, Eyüp sınırları içindeki Alibeyköy Deresi'ni de ıslah ederek bölgeyi sellerden tamamen kurtardıklarını belirtti. Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü; "Bize çok onurlu bir görev verdiği için halkımıza teşekkür ediyorum. Hizmet bizim aşkımız. Bu aşkla vatandaşlarımızın parasını en iyi şekilde değerlendirdik, çok önemli yatırımlara imza attık. Çok iş yaptık. Vaktimiz olmadığı için yapıklarımızı anlatmaya fırsat bulamadık. Tarlada izi olanın ekinde yüzü olur. Yerel seçimler öncesinde vatandaşlarımızın önüne alnımız açık olarak çıkıyoruz."

2009'da İstanbul'da düzenlenecek Dünya Su Forumu'nu Haliç'teki Sütlüce Kültür Merkezi'nde yapacaklarını ve yurtdışından bu forum için 20 bin kişinin geleceğini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Bir kültür vadisine dönüştürdüğümüz Haliç'e Leonardo da Vinci'nin projesini çizdiği ‘Yaya Geçiş Köprüsü'nü inşa ederek bu bölgeyi dünya turizmine açacağız. Yurt içinden ve dışından binlerce insan projesi çok tarihi olan bu köprüyü görmeye gelecek" dedi.

Törende konuşan Eyüp Belediye Başkanı Ahmet Genç de Eyüp'ün merkezindeki top sahasını Osmanlı Parkı'nın yanındaki alana almak için Büyükşehir Belediyesi ile bir proje üzerinde çalıştıklarını açıklayarak, "Eyüp Sultan bölgesindeki top sahasını da altında yeraltı otoparkı bulunan yeşil alan yaparak halkımıza açacağız" diye konuştu. Törende konuşmaların ardından Başkan Topbaş, Ahmet Genç ve beraberindekiler kurdele keserek Eyüp Osmanlı Park ve Osmanlı Park Sosyal Tesisleri'nin açılışını gerçekleştirdiler.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.