Haberler

Mühye’nin sorunları ivedilikle çözülecek

Tarih: 5 Mart 2009 Kaynak: Hürriyet Yazan: Deniz Gürel
Hürriyet'in gündeme getirdiği Mühye Köyü'nün yıllardır süren imar ve hizmet alımı konusundaki sıkıntılarını çözeceklerini söyleyen CHP Çankaya Belediye Adayı Bülent Tanık, "Göreve geldiğimizde ilk işlerimizden bir tanesi Mühye Köyü ve çevresindeki insanımızın Başkent'te yaşadığını hissettirmektir" dedi.

Hürriyet'in gündeme getirdiği Mühye Köyü'nün yıllardır süren imar ve hizmet alımı konusundaki sıkıntıları çözeceklerini söyleyen CHP Çankaya Belediye Adayı Bülent Tanık, "Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanında olan Mühye'ye hizmet götürmek yerine Eymir Gölü'ne el atmaya çalışmaktadır. Göreve geldiğimizde ilk işlerimizden bir tanesi Mühye Köyü ve çevresindeki insanımızın Başkent'te yaşadığını hissettirmektir" dedi.

Öncelikle imar sorunlarını çözeceklerini ardından bölgeyi turizm ve rekreasyon alanlarıyla donatacaklarını belirten Tanık Mühye projelerini şöyle anlattı:

"Eski nazım planında da 2023 planında da sorumluluk alanı esas olarak Büyükşehir Belediyesi'nde. Ama Büyükşehir Mühye'ye hizmet götürmek yerine başka yerlerde rant arama yolunu seçiyor. Mühye'nin imarlı gelişkin alanlarının bir kısmı Çankaya Köşkü'ne yalnızca 500 metredir. Ama bu bölgeye Mamak Çöplüğü'nün suları sızıyor. İmar belirsizlikleri yaşanıyor. Halk üzerinde bu belirsizlikler maalesef umutsuzluğa dönüştü.

Tüm Ankara'ya hizmet edecek
Ama Mühyeli'nin sıkıntılarının çözülmesine az kaldı. Seçimden sonra yapılacak işlerden bir tanesi Mühye'yi hak ettiği kimliğine kavuşturmak olacak. Bölgedeki su varlığını ve bitki örtüsünü öne çıkaracak uygulamalar yapacağız. Bölge AOÇ ve ODTÜ ormanıyla birlikte çanak içerisindeki Ankara'nın güneyini kuşatacak. Mühye bir turizm ve rekreasyon alanına dönüşecek. Mülk ve yapı sahiplerinin ihtiyaçlarının yanı sıra tüm Ankara hitap eden bir bölge haline gelecek. Bu düzenlemeleri Karayalçın'ın başkanlığı'nda Büyükşehir Belediyesi ve Mamak Belediyesi'yle ortak projelerle daha da zenginleştireceğiz. Bugün mahrumiyet bölgesi olan Mühye Köyü yakın zamanda çevresiyle birlikte refah alanına dönüşecek. Mühyeli vatandaş Başkent'te yaşadığını hissedecek, Başkentli de böylesi bir alanın keyfini çıkaracak."

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Aralık 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.