Haberler

Steve Diskin Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nde

Tarih: 20 Nisan 2009
27-30 Nisan 2009 tarihleri arasında Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ)’nde, Steve Diskin tarafından “Inside Out” adlı bir atölye çalışması düzenlenecek. Bu çalışmaya UKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nin Mimarlık ve İç Mimarlık Bölümleri’nden öğrenciler katılacak. Uluslararası düzlemde tanınmış bir endüstri ürünleri tasarımcısı olan Steve Diskin’in UKÜ tarafından konuk edilmesi, önümüzdeki yıl bu üniversitede açılması öngörülen Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nün hazırlık çalışmaları kapsamında yer alıyor. Bunun yanında karşılıklı olarak bu ilişkinin sürdürülmesine karar verildi. Steve Diskin ayrıca 28 Nisan tarihinde aynı üniversitede “3+4=2” başlıklı bir konuşma yapacak.

Steve Diskin Hakkında
Steve Diskin şu sıralar Ljubljana (Slovenya) Güzel Sanatlar Akademisi'nde ders veren ABD'li bir endüstri ürünleri tasarımcısı. Mimarlık lisans üstü eğitimini 1974 yılında Harvard Üniversitesi'nde tamamladıktan sonra Tokyo'da Kenzo Tange+URTEC'e katılmış ve bu çerçevede çeşitli uluslararası projelerde görev almıştır. Diskin'in kariyeri, New York Cooper Hewitt'teki Ulusal Tasarım Müzesi'nin sürekli koleksiyonunda sergilenen HELIX Saati'nin tasarımı ve "The Look of the Century" adlı kitabının yayınlanmasıyla genişlemiştir. Söz konusu saat spiralin dönel ve doğrusal özelliklerini zamanın ifadesi için dramatik bir yola çıkış noktası olarak alan bir tasarımdı. Bu çalışma Diskin'in Los Angeles'ta endüstriyel tasarım ve üretimi alanında Tik-Tak Mühendislik adlı kendi şirketini kurmasına yol açtı. Bunun ardından 1982'de New York'taki Kovacs Design Group'a davet edildi ve onun "Parallels" adlı lamba serisi Kovacs Lighting tarafından üretildi. Diskin Norfolk Airport Hotel yarışması için fütürist şamdanlar tasarladı ve Los Angeles'daki Craft and Folk Art Müzesi'nde"Güncel Aydınlatmada Tasarım Süreci" adlı grup sergisine katıldı.

Steve Diskin büro mobilyaları ve aksesuvarları alanında faaliyet gösteren küçük ve seçkin bir tasarımcılar ekibinden oluşan MEGA/ERG'in yönetim yardımcılığını yürüttü. Bu ekibin çabalarıyla farklı ölçeklerde yirmi beşten fazla ürünün tasarımı ve prototip üretimi gerçekleştirildi. 1988'de "Microsystem" adlı modüler mobilya ve mekan oluşturma sistemine imza attı. 1983'te New York Times ve 1985'te Los Angeles Times'ta kişisel, 1988'de MEGA/ERG bağlamında ürünleri tanıtıldı.

Steve Diskin uygulama yetkisine sahip bir mimar ve endüstriyel tasarımcıdır. Bu konularda danışmanlık yapmaktadır. Bu profesyonel çalışmalara ek olarak Kaliforniya'daki Pasadena Art Center College'ın İleri Ürün Tasarımı ve Çevresel Tasarım Bölümü'nde öğretim üyesidir. Bu okulda 1991, 1992, 1993, 1994 ve 1996'da öğrenciler tarafından "Great Teacher" seçilmiştir. Onun Art Center'daki çalışmaları çeşitli gündelik ve mesleki süreli yayınlarda gündeme getirilmiştir. Daha önce öğretim burslusu olarak Harvard Üniversitesi Görsel Araştırmalar Bölümü'nde bulunmuş, Varşova Güzel Sanatlar Akademisi'nde, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde, Oslo Endüstriyel Tasarım Enstitüsü'nde ve Harvard Üniversitesi Tasarım Lisansüstü Okulu'nda ders vermiştir. Steve Diskin Los Angeles'ın zengin konut mimarlığı üzerine yapılmış bir fotoğraf araştırması olan "Los Angeles at 25MPH" adlı kitabın eş yazarlığını yapmış ve çocuklar için müzik aletleri üzerine bir kitap olan "What a Totally Crazy Orchestra" kitabını yazmış ve resimlerini üretmiştir. Onun "Africa on My Mind", "Four Friends: How Designers Think They Work" ve "For Forty Years I Have Tried to Understand the Moon" adlı multi-medya tasarım videoları, Industrial Designers Society'nin 1994'te Detroit'te, 1995'te Santa Fe'de ve 1996'da Orlando'daki kongrelerinde beğeni toplamıştır. Diskin son olarak Japonya üzerine "Tokyo Eyes" adlı bir video çalışması yapmıştır.
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.