Haberler

Ziraat Ataşehir'e, Akbank Şekerpınar'a üs kuruyor

Tarih: 21 Nisan 2009 Kaynak: Akşam
Ziraat Bankası İstanbul Ataşehir'de inşa edilecek genel müdürlük binası için kolları sıvadı. Akbank da Şekerpınar'da dev bankacılık merkezinin temelini attı.

Ziraat Bankası'nın İstanbul'a taşınma takvimi işlemeye başladı. Banka, yeni finans merkezi Ataşehir'de yapılacak genel müdürlük binasının yapımının proje yöneticiliği hizmet alımı ihalesi için ön yeterlilik çağrısı yaptı. En ileri teknolojilerin kullanılacağı dev bankacılık merkezi için düğmeye basan Akbank ise Gebze Şekerpınar'daki 80 dönümlük arazide yeni merkezinin temelini attı.

Kongre salonu da var
Ziraat Bankası'nın İstanbul Ataşehir'de 54 bin 384, metrekare arsa üzerine inşa edilecek genel müdürlük binasının toplam inşaat alanı yaklaşık 135 bin metrekare olacak. Bu kompleksin, banka ve iştirakleri için ofis alanları ile konferans merkezi, sergi alanları, sağlıklı yaşam merkezi ve alışveriş merkezini kapsaması öngörülüyor.

Akbank'tan 125 milyonluk yatırım
Akbank'ın Şekerpınar'da temeli atılan bankacılık merkezine Akbank Banking Center (ABC) adı verildi. Akbank, 1 yılda tamamlanması planlanan ABC için, büyük bölümü 2009 yılı içinde olmak üzere, toplam 125 milyon TL yatırım yapacak. Akbank Genel Müdürü Zafer Kurtul, ABC'nin Akbank ve ülkemiz için çok önemli ve büyük bir yatırım olduğuna dikkat çekerek, '2010 yılında hizmete girecek olan ABC'nin Türkiye ve çevresindeki bölgede en yüksek işlem hacmine sahip bankacılık merkezi olmasını amaçlıyoruz. Gebze Şekerpınar'da ileri teknoloji kullanılarak inşa edilecek merkez; operasyon ve bilgi teknolojilerini kapsayan bir kompleks olacak. Hem hizmet kalitemizi hem de verimliliğimizi daha da yükseltmemize katkıda bulunacak. Merkezin ayrıca çalışanlarımızın motivasyonunu yükseltecek, çevreye duyarlı bir bina olmasını hedefliyoruz' dedi.

7 futbol sahası büyüklüğünde
Koray İnşaat tarafından inşa edilecek olan merkez, toplam 7 futbol sahası büyüklüğündeki 52 bin 300 metrekare kapalı alanda 6 katlı binadan oluşacak. Akbank Bankacılık Merkezi, yaklaşık 5 bin kişinin çalışabileceği bir kapasiteye sahip olacak. Merkezde, ilk aşamada, Akbank Operasyon Merkezi'nin yanı sıra Bilgi Teknolojileri iş birimi ile destek ekipleri faaliyet gösterecek. Merkezde ayrıca çalışanların her türlü günlük ihtiyacını karşılayacak fitness center, market, cafe, kuru temizleme, lostra, doktor, eczane, posta ofisi ve kurye gibi birçok hizmet sunulacak.

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.