Haberler

Yılmazlar İnşaat İsrail’in gözdesi

Tarih: 6 Eylül 2005 Kaynak: Akşam
İsrail’de inşaat sektöründe faaliyet gösteren Yılmazlar İnşaat, kendi adıyla girdiği İsrail’de, hemen her kentte yaptığı konutlar, iş merkezleri, altyapı inşaatları ve diğer binalar ile sektörde haklı bir isim yaptı. Yılmazlar, İsrail inşaat sektörünün yüzde 10 payını elinde tutuyor.

“İsrail’in en güzel mahallelerini, en stratejik binalarını biz inşa ettik ve ediyoruz’’ diyen Yılmazlar İnşaat’ın İsrail’den Sorumlu Genel Müdürü Ahmet Arık, 1995 yılında girdikleri İsrail’de, Tel Aviv, Kudüs, Hayfa başta olmak üzere, ülkenin hemen her kentinde inşaatlar, konutlar inşa ettiklerini, son 10 yılda inşaat sektörü daralmasına rağmen, kendi işlerinin büyüdüğünü anlattı.

Halen İsrail’de, Tel Aviv ile Kudüs arasındaki Ben Gurion Havalimanı yanındaki Modi’in-Kudüs-Ben Gurion Bağlantı Köprüsü’nü, dünyanın en büyük arıtma tesislerinden biri olacak Tiberias Gölü’nün Arıtma Tesisi’ni ve Tel Aviv’in tam merkezinde, 36’şar katlı iki konut blokunu tamamlama aşamasında olan Yılmazlar İnşaat Genel Müdürü Arık, 800’ü Türk olmak üzere, İsrail’de yaklaşık 1600 işçi çalıştırdıklarını belirtti. Arık, “Kendi alanımızda, İsrail’deki 2-3 şirketten biriyiz. İsrail’de tutuluyoruz. İsrail hükümeti önümüzü kesmese, sıkıntılarımızı çözse, bu alandaki payımızı çok daha yükseklere çıkartabiliriz” dedi.

Yılın Şirketi Seçildi
Bu arada Yılmazlar İnşaat, İsrail’de Türkiye ile iş ve ticaret yapan 200’ün üzerinde İsrailli şirketi bünyesinde bulunduran İsrail-Türkiye İş Konseyi tarafından bu yıl, “yılın şirketi” olarak seçildi. Yılmazlar Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Reis Yılmaz da “yılın işadamı” olarak ödül alacak. Ödül töreni, Türkiye’nin Tel Aviv’deki büyükelçiliğinde, iki ülke bakanlarının ve üst düzey bürokratlarının katılımıyla 29 Eylül’de yapılacak.
Takvim
<<Eylül 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.