Haberler

İzmir'in "Yüzde 45" Gururu

Tarih: 5 Haziran 2009 Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi
İzmir, evsel atıkların arıtılması konusunda "parmakla gösterilen" bir kent oldu. Türkiye'de ileri biyolojik yöntemlerle arıtılan evsel atıkların toplamının yüzde 45'ni arıtan İzmir Büyükşehir Belediyesi, iki ay içinde 5 arıtmayı daha hizmete alıyor.

Türkiye genelinde gerçekleştirilen ileri biyolojik yöntemlerle arıtılan evsel atıkların toplamının yüzde 45'ni arıtan İzmir Büyükşehir Belediyesi, sınırlarına dahil olan ilçelerde başlattığı arıtma yatırımları ile de Türkiye'ye örnek oluyor. Ülkenin en verimli tarım havzalarının bulunduğu Küçük Menderes, Gediz, Nif ve Yarımada havzalarını kirlilikten kurtarmak için 12 arıtma tesisi projelendirerek büyük bir çevre temizliği harekatı başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yarımada Havzası'nda yer alan Urla'da 2 arıtma tesisini devreye alırken, yapımına 2008 yılında başladığı Menemen, Torbalı, Ayrancılar-Yazıbaşı, Bayındır ve Seferihisar İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisleri'ni de iki ay içinde devreye almaya hazırlanıyor. Torbalı, Ayrancılar - Yazıbaşı ve Bayındır arıtmalarını bu ay içinde tamamlayacak olan Büyükşehir, hemen bir ay sonra da Menemen ve Seferihisar arıtmalarının açılışını yapacak.

Aliağa ve Kemalpaşa Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisleri ise 2010 yılının başında hizmete girecek. Ürkmez, Doğanbey ve Payamlı yerleşimlerinin evsel atıklarını arıtmak için Doğanbey'de kurulması planlanan 80 bin kişilik arıtma tesisinin yapımına da 2009 yılı içinde başlanacak.

Çevre konusunda yaptıkları yatırımlarla Türkiye'ye örnek olduklarını ve bundan büyük gurur duyduklarını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu; Buruncuk, Yenifoça ve Gümüldür'e yapılacak arıtma tesisleri için de çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Başkan Kocağlu, "Arıtma tesislerimizin tamamlanmasıyla birlikte İzmir sınırları içinden körfeze, Gediz, Küçük Menderes nehirlerine ve tarım alanlarına bir damla kirlilik akmayacak. Sağlıklı bir kent oluşturmak, sağlıklı ve kaliteli tarımsal üretim yapmak istiyorsak ve İzmir'de turizmi geliştirmek ortak bir hedef ise, öncelikle çevre ve altyapı sorunlarını çözmek zorundaydık. Bu bilinçle hareket ettik, doğru projeleri yaşama geçirmeye başladık. İnanıyorum ki, gerçekleştirmekte olduğumuz yatırımlar, İzmir'i bu hedeflerine ulaştıracak ve kentlilerimizin yaşam standardının yükselmesine önemli katkılar sağlayacaktır" diye konuştu.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.