Haberler

'Bu ayıbı temizleyin'

Tarih: 8 Haziran 2009 Kaynak: Yeni Asır Yazan: Sinan Doğan
Güçbirliği Holding Yönetim Kurulu Başkanı: 10 yıldır yatırımlarımızın önü tesiliyor. İstanbul'da gökdelen sayısı 300'ü aştı.

Güçbirliği Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu, 10 yıldır bir türlü yapılamayan Basmane'deki Dünya Ticaret Merkezi projesinin yine engellenmek istenmesine isyan etti. Proje onayının Konak Belediye Meclisi'nden geçmesini beklediklerini söyleyen Zorlu, "Yatırıma Ağustos'ta başlarız. Ama yine dava edilecek. Hala 'orası komple park yapılsın, Kültürpark'ı büyütelim' diyorlar. Kararı mahkeme verecek ama bu projelere karşı çıkılırken, İstanbul'daki gökdelen sayısı 300'ü, alışveriş merkezi sayısı ise 200'ü buldu. Biz neredeyiz Allah aşkına? Bu projenin yatması İzmir'in en büyük ayıbıdır. Bu ayıbı artık temizlemeliyiz" diye konuştu.

Dünya Ticaret Merkezi'nin dünya literatürüne geçecek bir yatırım örneği olduğunu savunan Kemal Zorlu, projenin etrafındaki binaların 8 emsal oluşturduğunu, mahkemenin de 7,8 emsal bulduğunu söyledi. Zorlu, "Ama Yüksel Çakmur, 5 emsale karşı çıkıyor. Dünya nereye gidiyor? Biz hala oraya alışveriş merkezi yapalım mı, yapmayalım mı tartışmasını sürdürüyoruz. İzmirli olmakla gurur duyuyoruz ama 4-5 kişinin esiri oluyoruz. Belediye ile yeni bir sözleşmemiz var. Bu sözleşme Konak Belediye Meclisi'nin onayından da geçecek. Yatırıma bir şekilde devam edeceğiz. Ya biz yapacağız, ya da bir ortak girişim grubuyla yatırıma başlayacağız. Projenin yarı hissesi Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na ait olduğu için, o kanaldan ilgilenen yabancı yatırımcılar var" açıklamasında bulundu.

Ege Palas Gerçeği
Dünya Ticaret Merkezi projesi için 2001 krizinde 35 milyon dolar harcadığını, tam 10 yıl kaybettiğini hatırlatan Zorlu, "Ben çok kaybettim. Ortaklarımız çok kaybetti. İzmir çok kaybetti. Eğer o proje gerçekleşseydi, Güçbirliği Holding Türkiye'nin ilk 5 holdinginden biri haline gelirdi. Türkiye'de ilk rüzgar enerjisi yatırımı yapan, ilk organik renkli pamuk ürettiren kuruluş biziz. Dünya devi Exxon Mobil ile doğalgaz çevrim santralı kurma projesi de bizimdi. Ama bu proje nedeniyle planladığımız yatırımları yapamadık" diye konuştu.

İzmir'in artık hakikatlerden kaçmaması gerektiğini savunan Zorlu, şöyle devam etti: "Çok şükür Özgörkey ailesinin Çankaya'daki yatırımı Konak Meclisi'nden geçti. Sen etrafına bina yapmışsın, herkese izin vermişsin. Bu adama izin vermemek olacak iş mi? Böyle haksızlık olabilir mi? Biz de Ege Palas yüzünden cezalandırıldık. Şimdi oraya 5 gökdelen yapıldı. Ege Palas adeta onların yavrusu gibi kaldı. Onlar da aynı caddeye yapılmadı mı? Oteli yıllar önce yaptığımız için cezalandırılıyoruz."

Pakete Destek
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yeni teşvik paketini sonuna kadar desteklediğini belirten Zorlu, "İhtiyacımız olan en büyük şey moral ve yatırım hevesi. Başbakan'ın açıklaması yatırım arzumuzu kamçıladı. Yüreğimizdeki uyuyan aslanı uyandırdı. En büyük isteğimiz yeni istihdam yaratmanın yanı sıra mevcut istihdamın korunmasına yönelik önlemler alınması. Bugün Güçbirliği Tekstil 215 kişi ile üretime devam ediyor. Enerji yatırımlarımızın tamamı, TMSF ile davadan dolayı durmuştu. Şimdi Basmane projesiyle beraber TMSF defteri kapanacak. Yatırımın önünün açılmasına çok az zaman kaldı. Böylece Ege'de 100 MW'lik rüzgar enerjisi santrali kuracağız" diye konuştu.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.