Haberler

Kentpark Merkezlerin Merkezi Olacak

Tarih: 10 Haziran 2009 Yazan: Burcu Öztaşkın


Kentpark Alışveriş Merkezi 9 Haziran 2009'da Ankara Sheraton Otel'de düzenlenen özel bir toplantıyla basına tanıtıldı. 9 Eylül'de açılması planlanan, Ankara'nın ilk ve tek "A+ konseptli alışveriş merkezi" Kentpark, seçkin bir mağaza karmasına sahip olacak.

Çoğunluğu inşaat sektöründen olan Ankaralı 20 işadamının ortaklığından oluşan Mega Türk AŞ'nin ofis ve AVM bölümünü 115 milyon Euro'ya malettiği, konut fonksiyonu da barındıracak bir karma kullanım projesi olan Kentpark, 80.000 m2 kiralanabilir alan ve 230 mağazaya sahip.

Basın toplantısına katılan Kentpark AVM Genel Müdürü Mehmet Akalın Kentpark'ın 230 mağaza, 12.000 m2 ofis alanı ve 465 konut ile Türkiye'nin en büyük karma kullanım projelerinden biri olacağını söyledi. Akalın, Kentpark'ın Ankara nüfusunun %34'ünün ikamet ettiği Ankara-Eskişehir Yolu üzerinde bulunan projenin, Ankara'nın yeni cazibe merkezi olacağını belirtti. Toplantıya ayrıca, projenin yatırımcısı Mega Türk AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Ayrancıoğlu, Jones Lang LaSalle Türkiye Başkanı Avi Alkaş ve projenin mimarı Enis Öncüoğlu da katıldı.


Mehmet Akalın, Avi Alkaş, İhsan Ayrancıoğlu ve Enis Öncüoğlu (soldan sağa)

Kentpark AVM'nin %70'inin kiralandığını belirten Avi Alkaş, Ankara'nın gelişme aksında yer alan projenin lokasyon seçiminin çok doğru olduğuna işaret etti. Alkaş, Ankara'nın iç dinamiğinin tüm sosyal çoğalmalara rağmen bu projeyi besleyeceğini belirtti ve Kentpark'ın yakın coğrafyalar için de bir çekim merkezi haline geleceğini sözlerine ekledi.

Kentpark projesinin komşu parselinde yer alan ve yine Enis Öncüoğlu tarafından mimari projesi yapılan, bu yıl Cityscape Ortadoğu Gayrimenkul Ödülleri'nde "En İyi Ticari / Alışveriş Merkezi Projesi" ödülünü alan Cepa Alışveriş Merkezi ile projenin birbirine yakınlığının AVM'lerin rekabetini kötü yönde etkileyip etkilemeyeceği sorusunu yanıtlayan Avi Alkaş, mağaza karmalarındaki farklılıklar ve aynı mimar tarafından yapılan, birbirine sırtını dönmeyen tasarım böyle bir sorun yaşanmasını beklemediklerini belirtti. Alkaş, Eskişehir Yolu üzerinde bulunan büyük parselli projelerin yürüme mesafesinde olmadığını, ancak bu iki AVM'nin türüme mesafesinde kalarak olumlu bir etkileşim içine girebileceklerini szölerine ekledi.

Mimaride Çevreci Çözümler




Fotoğraflar: Arkitera Mimarlık Merkezi
Kentpark, çevreci çözümlere de sahip. Kentpark AVM'de güneş ışığından maksimum düzeyde (%59) yararlanılabiliyor. Bir benzeri Pekin Olimpiyatları'nda da kullanılan cam tavanlar sayesinde; binanın aşırı ısınması engelleniyor, bina aydınlık tutuluyor ve aynı zamanda sera etkisi %82 azaltılabiliyor. Kentpark'taki küçük mağazalar ortak havalandırma, ısıtma/soğutma ve elektrik giderine sahipken, büyük mağazalar bu servisler için kendi santrallerini kuruyor. Bu sayede, Kentpark'taki küçük mağazaların genel giderleri (diğer AVM'lere kıyasla) büyük oranda düşürülebiliyor. Kentpark yeşil alan konusunda da Türkiye'de bir rekora imza atabilecek rakamlara sahip. Koridorlarında dahi yeşil alanlar yer alan Kentpark'ın toplam 25.000 m2'lik bölümü yeşil alana ayrıldı.


Semt Pazarı da Olacak
Kentpark'taki mağazaların bir bölümünün cephesi bahçeye bakıyor. AVM'lerde daha çok zaman geçirilmesini sağlamak amacıyla tasarlanan asansör ve merdiven sistemlerinin tersine, Kentpark'ta bir kattan diğerine kolayca geçilmesine olanak sağlayan özel bir dikey-yatay sirkülasyon yerleşimi kullanılıyor. "Merkezlerin merkezi" olarak tanımlanan Kentpark, toplam 225.000 m2'lik alana kurulu. 5.000 m2 restorant-kafe alanı ve 3.500 araçlık ücretsiz otoparkı da bulunan Kentpark'ta 230 mağaza ve birçok sinema salonu yer alıyor. Bunlara ilave olarak 6.000 m2 büyüklüğünde tamamen ihtisas mağazalarından oluşmuş geleneksel açık semt pazarı da Kentpark'ın en önemli farklılıklarından. Akıllı otomasyon sistemiyle kontrol edilen Kentpark'ın güçlü mimarisi, 8 şiddetinde depreme dayanıklı olarak tasarlandı.



Dünya Devi Markaları, Ankara'da İlk Kez Bir Arada

Türkiye'de ilk kez Kentpark'ta mağaza açacak mağazaların yanında Ankara'da da ilk kez mağaza açacak markalar da Kentpark'ta buluşuyor. 6.000 m2'lik mağazasıyla Ankara şehir merkezindeki en büyük Media Markt'a ilaveten Demsa Grubu'ndan Ankara için ilkleri oluşturacak markalar, Paris Hilton, Polo Ralph Lauren ve Bebe gibi dünyanın en prestijli markaları Ankara'da ilk defa Kentpark'ta yer alacak.

530 m2'lik dev buz pisti ve 1.500 m2'lik göletiyle Ankaralılar'ın spor, sağlık ve eğlence merkezi haline gelecek Kentpark'ta Türkiye'deki AVM'lerde daha önce yer almayan bir ilk daha bulunuyor. Özel bir konseptte hazırlanan Mini Town, 1.500 m2'lik alana kurulu, çocuklar için yaratılmış, birçok aktiviteyi barındıran bir eğlence merkezi. Çocuklar için tasarlanan Mini Town'da minikler, yeşil alanda oyun, spor ve gezi gibi eğlenceli aktivitelere katılabiliyor. Üyelik sistemiyle çalışacak olan Mini Town'a tüm aileler çocuklarını sadece birkaç saatliğine de bırakılabiliyor.

Kentpark AVM Künye Bilgileri
Yatrımcı - Geliştirici: Mega Türk AŞ
Mimari Proje: Öncüoğlu Mimarlık
Kiralama ve Yönetim Danışmanlığı: Jones Lang LaSalle
Toplam Alan: 225.000 m2
Kiralanabilir Alan: 80.000 m2
Restorant-Kafe Alanı: 5.000 m2
Otopark Alanı: 3.500 Araçlık
Mağaza Sayısı: 230 mağaza ile çok sayıda sinema salonu
Açık Semt Pazarı: 6.000 m2
Çocuk Oyun Alanı: 1.500 m2
Yeşil Alan: 25.000 m2
530 m2'lik buz pisti ve 1.500 m2 gölet
Güneş ışığından maksimum yararlanılan çevreci mimari

Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.