Haberler

Bakan Demir; "İstanbul yatırımlarımızda önemli yer tutacak..."

Tarih: 15 Haziran 2009 Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi
Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı makamında ziyaret eden Bayındırlık ve İmar Bakanı Mustafa Demir, İstanbul'un Asya, Avrupa ve Ortadoğu'yu birbirine bağlayan çok önemli bir şehir olduğunu belirterek, "Bakanlığımızın çalışmalarında İstanbul çok önemli bir yer tutacak" dedi.

Bayındırlık ve İmar Bakanı Mustafa Demir, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı makamında ziyaret ederek yeni dönemde çalışmalarında başarılar diledi. Başkan Kadir Topbaş ile 5 yıl boyunca sürdürdüğü Bayındırlık İmar ve Turizm komisyonu başkanlığını da birlikte çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Mustafa Demir, "Sayın Başkanımızı hem bir mimar meslektaşı, hem de bakan olarak ziyaret etmekten mutlu oldum" dedi.

"Kaçak yapıyı sözlükten çıkaracağız..."
Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın önümüzdeki 2 yıl boyunca Türkiye'deki planlama ve tüm mühendislik uygulamalarının ana koordinötürü olarak çok etkin bir rol alacağını vurgulayan Mustafa Demir, "Başkanımıza hem bir nezaket ziyareti gerçekleştirdik. Hem de TBMM'nin gündemindeki Kentsel Dönüşüm Kanun Tasarısı ile ilgili görüş alışverişinde bulunacağız. İnşallah Ankara'da bizler çalışmalarımızla tüm Türkiye'deki kentlerde sürdürülebilir şehirleşmeyi ve kırsalda uygun yapılaşmayı ortaya koyacağız. ‘Kaçak yapı' kavramını sözlüklerimizden çıkaracak, kamu ve özelde kaliteli birinci sınıfı yapıyı, bilgi, teknoloji ürünü kaliteyi en üst seviyeye çıkarmış yapılardan oluşan kentleri oluşturmak için hızlı adım atacağız. Geçmişteki eksiklik ve aksaklıkları giderme noktasında da çok büyük gayretimiz olacak" diye konuştu.

Bugün ve yarın İstanbul'da özellikle adliye sarayları başta olmak üzere Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın yaptığı işleri denetleyeceklerini ifade eden Demir, sözlerini şöyle sürdürdü; "Bakanlığımızın gelecekte yapacağı çalışmalarda İstanbul özellikle çok önemli bir yer tutacak. Burası sadece Türkiye'yi değil, Balkanları, Ortadoğu'yu Asya'yı, Avrupa'yı birbirine bağlayan bir kent. Bakanlığımızın bundan sonra üsteleneceği vizyon, İstanbul gibi dünyada marka olmuş, her yönüyle çekim merkezi olma potansiyeli hızla artan şehrimizin sorunlarını çözmenin çalışma alanızım olarak belirlemesi olacak. Türkiye'de artık güvenli olmayan, sağlıksız yapı kavramını ortadan kaldıracağımız gibi, geçmişte inşa edilenleri de dönüşüme tabi tutup sağlıklı bir Türkiye'yi, bize özgü Anadolu'yu hep birlikte inşa edeceğiz. Gayretimiz bu yönde olacaktır."

"3. Köprü halkın kabul edeceği bir anlayışla inşa edilecek"
Bakan Mustafa Demir, bir gazetecinin 3. köprünün güzergahı ile ilgili sorusu üzerine de konuyla çalışmaların Ulaştırma Bakanlığı tarafından yürütüldüğünü ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da konuyu yakinen takip edildiğini söyledi. 3. köprü projesinin İstanbul'un ulaşımı noktasında güzel bir tasarım olduğunu ve iyi bir mühendislikle birlikte 3. yada 4. köprünün yapılmasında bir sakınca bulunmadığının altını çizen Bakan Demir, "Bu tamamen merkezi hükümetle yerel yönetimin yapacağı çalışmalarla ilgili. Ama özellikle halkımızın da kabul edecek olduğu anlayışla ve onların hayatını kolaylaştıran bir tarzda yapılacak. İstanbul böylece Avrupa ile Asya'yı birbirine en iyi şekilde birbirine bağlayan bir kent olacaktır. Bir mimar ve bakan olarak çok güzel dizayn edilmiş, amacına hizmet eden 3. bir köprünün çok yararlı olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

İstanbul geleceğe hazırlanıyor...
Nazik ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da İstanbul'un Türkiye'nin yüzde 20 nüfusunu barındırdığını ve ekonomik açıdan Türkiye'yi sürükleyen bir şehir olduğunu belirterek, "Türkiye ekonomisinin yüzde 43'ünün sirküle olduğu ve ihracatın yüzde 60-65'nin gerçekleştiği İstanbul, inşallah Bayındırlık ve İskan Bakanlığımızla ortak yürüteceğimiz çalışmalarla geleceğe daha iyi hazırlanacak. Ayrıca seçildiğim Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı görevi münasebetiyle de Türkiye'nin genelindeki çalışmalarda Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'ndan taleplerimiz olacak. Sayın Bakanımızın talimatları ya da arzuları da çalışmalarımızı şekillendirecektir" diye konuştu.

Başkan Kadir Topbaş, ziyaretin sonunda Bakan Mustafa Demir'e Sultan 2. Abdülhamit Han döneminde çekilen fotoğraflardan oluşan "Sultan 2. Abdülhamit'in Arşivinden İstanbul Fotoğrafları" isimli kitabı hediye etti.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.