Haberler

İshak Paşa Sarayı'na camlı koruma

Tarih: 16 Haziran 2009 Kaynak: NTVMSNBC
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki tarihi İshak Paşa Sarayı 7 bin metrekare camla, kışın kardan yazın güneşten korunacak.

Ağrı Kültür ve Turizm Müdürü Muhsin Bulut, Ağrı Dağı'nın yakınında, Doğubayazıt'ın 5 kilometre uzağındaki İshak Paşa Sarayı'nda restorasyon çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Sarayın tamamının 7 bin metrekare camla kaplanacağını, böylece yazın güneşten kışında kar ve yağmurdan korunacağını belirten Bulut, ''Yağan karlar çamlar arasından gecen ısı sensörleri yardımıyla eriyerek oluklar vasıtasıyla dışarı atılacak. Bu vesileyle yağmur ve kar suları sarayın temeline zarar vermeyecek'' dedi.

Çalışmalar 3 Ay Sonra Bitecek
Çalışmaların 3 ay sonra biteceğini anlatan Bulut, ''Büyük bir açılışla sarayımızın yeni yüzünü ziyaretçilerle buluşturacağız. İlerleyen yıllarda sarayın güçlendirme çalışmaları da yapılacak. Saray için ne gerekiyorsa yapılacak'' şeklinde konuştu.

Saraydaki cam kaplamayı yapan firmanın İnşaat Mühendisi Adnan Vural, geçen yıl ağırlıklı olarak güçlendirme, eksik ve bozuk yerlerdeki düzenleme yaptıklarını söyledi.

Çatının alt yapısının hazırlandığını ifade eden Vural, ''Koruyucu çatının üzerine cam ve alüminyum sistem, sarayı bundan sonra kar ve yağmur suyunda tamamen koruyacak. Eylül ayından sonra sarayı ziyarete gelenlerin içeriden gökyüzünü göreceği sözünü verebiliriz'' dedi.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.