Haberler

Belediye otopark şirketi kuruyor

Tarih: 23 Haziran 2009 Kaynak: Hürriyet Ankara
Ankara Valisi ve Vilayetler Hizmet Birliği Genel Başkanı Kemal Önal, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin otoparkların işletilmesi konusunda şirket oluşturduğunu belirterek, "O şirket ya kendisi ya da diğer özel şirketlerle işbirliği içinde çalışacak. Ciddi miktarda gelir sağlanacak" dedi.

Sakarya'nın Sapanca ilçesindeki Güral Sapanca Wellness Park Otel'de valilerin ve il özel idare yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirilen "Vilayetler Hizmet Birliği Eğitim Semineri" sona erdi.

Basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Önal, Vilayetler Hizmet Birliği Eğitim Semineri'nin başarılı geçtiğini ifade etti.

Eğitim seminerinin açılışında konuşan İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın belediyelerden ve valiliklerden otopark sorununun giderilmesine yönelik taleplerinin hatırlatılması üzerine Önal, şunları söyledi:

Ciddi gelir sağlanacak
"Otoparklar büyükşehirlerde artık işi tıkanma noktasına getirdi. Kendiliğinden otoparkçılar çıkıyor. Sakarya'da yoktur belki ama İstanbul'da, Ankara'da, İzmir'de ve pek çok ilde böyle bir sorun var. Otopark işletmeciliğini müessese haline getirmek lazım. Yasalar bu yetkiyi belediyelere vermiş. Kaldırımların işgali ve otopark düzenlemesi belediyelere verilmiş. Sayın bakanımızın vurguladığı bu yetkinin kullanılmasıdır. Görev almak önemli değil, o görevi yerine getirmek önemli. Ankara Büyükşehir Belediyesi otoparkların işletilmesi konusunda şirket oluşturuyor, o şirket ya kendisi ya da diğer özel şirketlerle işbirliği içinde çalışacak. Ciddi miktarda gelir sağlanacak. Otoparkları işlettirmek belediyelere verilmiş, bu görev aynı zamanda belediyelerin gelir kapısı."

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.